Annonce
Kolding

Se video: Gravko sank i jorden under arbejdet med omstridt gasledning

Gravkoen til højre sank ned  i den bløde jord mandag eftermiddag i forbindelse med, at Energinet anlægger Baltic Pipe ved Gl. Ålbo. I kommuneområdet går ledningen fra Gl. Ålbo og op til Egtved. Fotoet er fra en video, som Hanne Damm Corell har optaget.
Anlægsarbejdet med rørledningen Baltic Pipe blev kortvarigt forsinket, da en gravko sank ned i et område tæt på vandet.
Annonce

Kolding: Arbejdet med at anlægge Baltic Pipe løb ind i problemer mandag eftermiddag, da en gravko sank i jorden ved Gl. Ålbo.

Det er Energinet, der anlægger Baltic Pipe, der er en gasledning, der skal forbinde Polen med Norge. Arbejdet med anlægget berører flere end 500 lodsejere i hele landet, og har blandt andet mødt protester fra landmænd og miljøaktivister. Mandag var det en blød jordbund, der gav problemer, fortæller Nina Vendelboe, der er projektchef i Energinet.


Den skulle ikke synke ned, så der kom diesel eller olie ud. Så selv om vi ikke må arbejde efter klokken 18, så skulle vi gøre noget,

Nina Vendelboe, projektchef Energinet


- Den skulle grave det sidste stykke, så man kunne forbinde det, vi har gravet på land og det, vi har gravet fra vandet. Her kommer gravkoen til at sidde fast, og problemet var, at klokken var mange. Men vores vurdering var, at den skulle op. Den skulle ikke synke ned, så der kom diesel eller olie ud. Så selv om vi ikke må arbejde efter klokken 18, så skulle vi gøre noget, siger Nina Vendelboe.

Annonce

Vi gør os umage

Hvorfor gravkoen kørte fast, står ikke helt klart, men projektchefen konstaterer, at maskinen kørte et sted, hvor det var blødere end forventet.

- Der blev lavet en vold rundt om gravkoen, og så tømte de vandet rundt om. Og så lykkedes det tirsdag morgen at trække den op. Men vi var nødt til at pumpe vand væk, så den ikke sank yderligere, siger Nina Vendelboe, der understreger, at hun er ked af, at anlægsarbejdet fortsatte efter klokken 18.00, som Energinet har tilladelse til.

- Vi er kede af, at anlægsarbejdet fylder noget, når vi arbejder, og vi gør os umage med altid at holde os inden for de rammer, vi har. Det gælder i forhold til naboer og myndigheder. Der kan så ske sådan noget som det her, siger Nina Vendelboe.

Arbejdet med Baltic Pipe har i år fokus på, at rørledningen kan trækkes over Lillebælt. Først næste år går arbejdet med at etablere rørledning på landjorden til Egtved for alvor i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce