Annonce
Sport

Green efter pragtpræstation: Kan ikke tørre smilet af

Jannick Green havde en redningsprocent på 43 mod Ungarn.

Målmanden Jannick Green erstattede Niklas Landin og var banens bedste i sejren over Ungarn i mellemrunden.

I VM's gruppespil var målmand Niklas Landin en hovedårsag til, at Danmarks håndboldlandshold gik fornemt igennem med maksimumpoint.

Lørdag aften mod Ungarn fik han nærmest fat i ingenting i det første kvarter, men så kom reserven Jannick Green bare ind og spillede en storkamp, da holdet tog hul på mellemrunden.

Med en redningsprocent på 43 blev han kåret som kampens bedste spiller i den danske sejr på 25-22 i Boxen i Herning.

- Det var fedt at komme ind og bidrage foran den kulisse. Jeg kan næsten ikke tørre smilet af lige nu, siger Jannick Green.

- Jeg fik en god start, og båret frem af publikum gav det selvtillid til ikke blot at lave standardredninger, men også lidt større redninger, siger han.

På bænken fulgte Niklas Landin kollegaens fornemme kamp og jublede, når Green leverede sine pragtredninger.

- Jannick stod en super kamp. Han fik hurtigt chancen og slog til. Det var også dejligt for mig at se, siger Landin.

Han mener, at det har stor værdi, at holdet nu har fået begge målmænd godt i gang i turneringen, inden det spidser til i de afgørende kampe.

- Det giver da noget sikkerhed, også for Nikolaj (Jacobsen, red.), at han ved, at begge målmænd har noget i sig.

- Det er vigtigt for hele holdet og for mig og Jannick som personer og vores selvtillid fremadrettet, siger Landin.

Greens indsats gjorde det også nemmere for Landin at trække på skuldrene af egen indsats.

- Jeg kom halvskidt ind i kampen, og Ungarn spillede sig til nogle store chancer. Sådan er det en gang imellem, og så synes jeg, at det var fint at skifte så hurtigt, lyder det fra Landin.

Med sejren topper Danmark mellemrundegruppen med seks point sammen med Sverige, der også har maksimumpoint.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce