Annonce
Kolding For abonnenter

Gretelise Holm: - Min nye bog er et krydstogt gennem 56 år som journalist

Gretelise Holm har udsendt en stribe af sine artikler fra et langt liv som journalist. Karrieren begyndte på Kolding Folkeblad i 1963. - Jeg kan godt huske min første artikel. Lige overfor Folkebladet lå der et hotel, hvor direktøren var gået i lære hos sin egen køkkenchef som kokkeelev, og det var selvfølgellig en morsom historie. Det tog mig en hel nat at skrive den historie. Den startede med: "Man må lære, så længe man lever". Arkivfoto: Søren Gylling
I dag er hun kendt som en af landets bedst sælgende krimiforfattere, men Gretelise Holm begyndte som journalistelev på Kolding Folkeblad. Og hun begyndte med at smøre rundstykker til kollegerne. Det kan man læse i hendes nye bog "På tryk - gennem et halvt århundrede".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce