Annonce
Sport

Griezmann afværger Barcelona-fadæse på Ibiza

Albert Gea/Reuters
FC Barcelona var nede med 0-1 og i store problemer, men vandt 2-1 ude over Ibiza-Eivissa i pokalturneringen.

Pokalkampen blev uventet svær for FC Barcelona og de fleste af storklubbens profiler, da de onsdag aften besøgte middelhavsøen Ibiza.

Med et mål fire minutter inde i tillægstiden undveg Barcelona med nyansatte Quique Setien på sidelinjen at skulle i forlænget spilletid mod UD Ibiza-Eivissa. Med en 2-1-sejr er Barcelona klar til ottendedelsfinalerne i Copa del Rey.

Det kan Antoine Griezmann tildeles en stor del af æren for. Den franske verdensmester udlignede hjemmeholdets føring i det 72. minut, og til allersidst blev han matchvinder med målet til 2-1.

Hjemmeholdet havde været i front siden det niende minut, da Pep Caballe scorede på kunstgræsset.

Til daglig spiller Ibiza-Eivissa i Segunda Division B, der er det tredjehøjeste liganiveau i Spanien. Segunda Division B er inddelt i fire regionale ligaer, og Barcelonas reservehold hører hjemme på samme niveau, men i en anden række.

Reserver kan man dog langt fra kalde de spillere, som Quique Setien satsede på onsdag aften.

Godt nok var eksempelvis Lionel Messi og Gerard Pique blevet sparet for en tur til festøen, men der var udelukkende førsteholdsspillere i startopstillingen.

Undervejs blev profiler som Jordi Alba, Arthur og Arturo Vidal sendt på banen i bestræbelserne på at afværge en potentiel pokalfiasko.

Også Real Madrid var i problemer i udekampen mod Unionistas, der ligeledes huserer i Segunda Division B. Det lykkedes storklubben at hente en 3-1-sejr på et afrettet skud fra Gareth Bale, et selvmål og en flot soloscoring af Brahim Diaz.

Zinedine Zidane havde ligeledes valgt at stille med stort set hele arsenalet af profiler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce