Annonce
Esbjerg

Grimstrups børnehule fylder 25 år

Egeknoppen i Grimstrup kan i år fejre 25 års jubilæum, og det sker ved en stor fest i byen. Arkivfoto: Martin Wilde
Fra en lille nybygget børnehave er Egeknoppen i Grimstrup i dag vokset til en større integreret institution med stor fokus på børnenes trivsel. 22. august kan institutionen fejre sin 25 års fødselsdag.

Grimstrup: Egeknoppen i Grimstrup fylder 25 år, og det fejres 22. august med fest for både børn, forældre og personale.

Kl. 18.30 er alle byens borgere og tidligere børn også velkommen til at kigge forbi, fordi i Grimstrup er børnehaven en vigtig del af lokalsamfundet.

Børnehaven blev - efter en lokal navnekonkurrence - navngivet Egeknoppen efter egekrattet og de mange små spirer, som skulle gro gennem deres børnehavetid.

Børnehavens 25 års jubilæum fejres med en fest for børn, forældre og personale, ligesom hele byen og andre interesserede velkomne til at komme til åbent hus og aftenkaffe.

Egeknoppens historien startede i 1994, hvor Helle Kommune indviede den nybyggede børnehave. Siden da er børnehaven bare vokset og vokset, og har idag gennemgået fire udvidelser, hvor man ved udvidelsen i 2009 også fik en vuggestueafdeling.

Legepladsen har også forandret sig. Tidligere lå der en fiskekutter på pladsen, som børnene kunne lege på, men i dag er det gamle vartegn skiftet ud med et moderne eventyrlegetårn og en stor rutsjebane.

Annonce

61 børn

I dag er der 61 børn i Egeknoppen fordelt på 29 børn i vuggestuen og 32 børn i børnehaven.

Et godt sted

Gennem de 25 år har børnehaven været gennem en del forandringer - eksempelvis kommunalreform og ny områdeinddeling, og idag er Egeknoppen en del af Brammingområdet, hvor områdeleder Annette Kortegaard er glad for børnehaven.

Ingen i personalet har været med alle 25 år, men Inge-Karina B. Hansen har været med i hele 21 år.

- Da vi var en lille børnehave var vi en fantastisk hyggelig børnehave. I dag er vi en større integreret institution, men vi er fortsat et godt sted for børn, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce