Annonce
forside

Grindsted-bokser blev jysk mester - og skifter klub

Nikki Møller Nielsen (i blåt) blev i weekenden jysk mester. Fra næste sæson skifter han fra Grindsted AK til Bokseklubben Wedala i Vejle. Arkivfoto: Alex Hermann

To Grindsted-boksere havde guldmedaljer med hjem fra weekendens jyske mesterskaber, der fandt sted i Vejle. Klubbens bedste bokser, Nikki Møller Nielsen, skifter formentlig til en større klub fra næste sæson.

Grindsted: Weekendens jyske mesterskaber i boksning, der fandt sted i Vejle, kastede to guldmedaljer af sig til Atletikklubben Grindsted Bokseklub.

Klubbens bedste bokser, Nikki Møller Nielsen, vandt titlen i mellemvægt, mens Leutrim Muli slet ikke behøvede at få sved på panden for at blive jysk U17-mester, da hans modstander meldte afbud.

Nikki Møller Nielsen vandt i finalen over en modstander fra Hornslet, og det blev formentlig det sidste jyske mesterskab, han vinder som Grindsted-bokser. Næste sæson stiller han op for en anden klub.

- Når sæsonen starter op igen efter sommer, skifter han til Wedala i Vejle. Han synes, der er for få i hans størrelse i vores klub, og det har han ret i. Vi har ikke mange tunge folk, der kan presse ham, så for hans egen motivations skyld er det nok også bedst, at han skifter, fortæller Grindsted-træner Jørgen Hede Jensen.

- Nikki har været med i mange år, så jeg synes, han skal prøve at skifte for at se, om det kan give ham lidt mere. Wedala er en stor klub, som har mange boksere i mange klasser, så det vil være det rigtige at prøve det, tilføjer træneren.

Nikki Møller Nielsen vandt i november 2017 det danske mesterskab, og nu vil fokus være på at blive udtaget til de nordiske mesterskaber, der finder sted i slutningen af marts.

Annonce

Wedala er en stor klub, som har mange boksere i mangeklasse, så det vil være det rigtige at prøve det.

Jørgen Hede Jensen, træner, Grindsted AK

Mester uden kamp

Leutrim Muli vandt sin JM-titel på en såkaldt walkover - altså uden kamp.

- Lørdag morgen fik vi at vide, at hans modstander var blevet syg om natten, så det var lidt ærgerligt. Vi ville hellere have bokset kampen, men det kan vi ikke lave om på, siger Jørgen Hede Jensen.

Til gengæld blev der ingen medaljer til Kian Møller Nielsen eller André Bennetsen, mens Nik Møller Nielsen tabte sin finale i U17 til en modstander fra Varde.

- Nik havde lidt problemer med vægten. Om morgenen manglede han at komme af med et kilo, så det tog lidt af kræfterne. Derfor kom kampen aldrig ordentligt i gang, og det var måske årsagen til, at han tabte, siger Jørgen Hede Jensen.

Havde håbet på mere

Med to JM-guldmedaljer kan Grindsted AK-træneren ikke være helt utilfreds, selvom han havde sat næsen op efter lidt mere.

- Vi havde da håbet på guld til de to. Jeg havde måske også håbet, at vi kunne have nappet en mere, men det nåede vi så ikke. Jeg havde troet, at André Bennetsen kunne have vundet over den modstander og være kommet i finalen, men det lykkedes så ikke, siger Jørgen Hede Jensen, der også havde sat næsen på efter en guldmedalje til Nik Møller Nielsen.

Han har nemlig to gange tidligere besejret den Varde-bokser, han stod over for i finalen, men denne gang blev det altså vestjyden, der trak det længste strå.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce