Annonce
Sport

Grindsted er vært ved begynder-JM i boksning

Kian Møller Nielsen er en af de Grindsted-boksere, der skal i ringen i løbet af den kommende weekend. Han skal lørdag aften bokse udskilningskamp om at komme med til den efterfølgende weekends jyske mesterskaber, der finder sted i Vejle. Arkivfoto: Alex Hermann
Stævner med omkring 60 boksekampe er på menuen, når Grindsted i næste weekend er vært for begynder-JM i boksning. Flere lokale Grindsted-boksere kommer i aktion.

Grindsted: I weekenden 18. og 19. januar bliver der slået på tæven i Magion, når Bokseklubben Grindsted Atletklub er vært for de jyske begyndermesterskaber. Her vil den arrangerende klub selv deltage med flere boksere, der vil gå efter medaljerne.

- Det er for boksere med højst 10 kampe. Vi har selv fire U17-boksere med, og det er nogle, der har haft mellem tre og syv kampe, fortæller Jørgen Hede Jensen, der er formand og træner i Bokseklubben Grindsted Atletklub.

Lørdag vil der være to boksestævner, mens der bokses finaler om søndagen - og til alle stævnerne vil der være gratis entre.

- Lørdag er det første stævne fra klokken 11 om formiddagen, og der vil nok være omkring 25 kampe. Lørdag aften er der nok 12.15, og så igen om søndagen vil der være omkring 20 kampe, siger Jørgen Hede Jensen.

Annonce

Gratis entre

Weekenden byder på tre boksestævner: To om lørdagen med start kl. 11 og 18.30, samt et stævne søndag formiddag. Det hele foregår i Magion, og der er fri entre.

Bokseklubben Grindsted Atletklub stiller med fire boksere i U17-rækken til begynder-JM, mens der på stævnet lørdag aften vil komme flere Grindsted-boksere i ringen.

Kampe med lokal deltagelse

Lørdag aften skal der desuden bokses tre såkaldte udskilningskampe. Det er kvalifikationskampe til de rigtige jyske mesterskaber, som finder sted i den efterfølgende weekend i Vejle. Også her vil der være lokal deltagelse, da Kian Møller Nielsen skal i ringen.

- Der var for mange tilmeldte i weltervægt, så de bokser udskilningskampe weekenden forinden. Det bliver på stævnet lørdag, hvor vi også har fire af vores egne, som skal i ringens, siger Jørgen Hede Jensen.

Lørdag aften bliver der altså også mulighed for at følge Grindsted-bokserne Leutrim Muli, Christian Bjørn, Nik Møller Nielsen og Martin Egebæk i aktion.

115 boksere

I alt 115 boksere i alle aldre og alle vægtklasser er tilmeldt stævnet. Deltagerne kommer fra hele Jylland og Fyn, og det har derfor krævet lidt arbejde fra bokseklubben at få tingene til at spille. Men noget større problem har det nu ikke været.

- Det er ikke så galt. Det er faktisk nemmere end at arrangere et helt almindeligt stævne. Der er selvfølgelig noget arbejde ved det, for folk skal have mulighed for at komme og overnatte og blive bespist, men det hele kan godt lade sig gøre, siger Jørgen Hede Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce