Annonce
Billund

Grindsted får blankt nej fra DHF: Skal til Helsingør på en hverdag

Flemming Pedersen er ikke imponeret over håndboldforbundet i en anmodning om dispensation, som ifølge ham burde have været en formalitet. Arkivfoto: Jacob Schultz
Dansk Håndbold Forbund vil ikke give dispensation til at flytte Grindsted-kamp, og dermed risikerer holdet at stille med et ganske svækket mandskab, når de tager turen til Nordsjælland.
Annonce

Grindsted: Den nu ophævede coronapause i håndboldens 1. division har nødsaget klubberne til at få genplaceret kampe, og for hold som Grindsted, der udelukkende består af amatører, giver det tilsyneladende ekstra store udfordringer.

I det oprindelige kampprogram skulle GGIF'erne have spillet i Helsingør mod Nordsjælland Håndbold den 14. november og haft besøg af samme klub hjemme i Grindsted den 27. februar. Men da sæsonen først genoptages i weekenden 21.-22. november, skal der nødvendigvis findes en ny dato til udekampen i Helsingør.

De to klubber er i stedet enedes om at vende kamprækkefølgen, således at Nordsjælland - som den professionelle klub - først kommer til Grindsted i december på en hverdagsaften, mens GGIF-spillerne tager bussen til Nordsjælland lørdag d. 27. februar på den oprindelige kampdato til opgøret i det jyske.

På den måde undgår Grindsted-spillerne et muligt scenarie, hvor de - på grund af et i forvejen stramt kampprogram - nødsages til at spille i Nordsjælland på en hverdagsaften.

At skulle til Helsingør på en hverdag ville ifølge GGIF-træner Flemming Pedersen kunne betyde en del afbud fra bærende spillere, da de ikke nødvendigvis har mulighed for at købe sig selv fri fra deres respektive fuldtidsjobs i blandt andet politiet og militæret.

Annonce

En forberedelsesrække

Den interne aftale mellem klubberne har dog fået tommelfingeren nedad fra håndboldforbundet, fortæller Frank Smith, chef for turneringsudvalget hos DHF, som er ansvarlig for den overordnede planlægning af kampene.

- Vi har tidligere set klubber spekulere i at få et mere smidigt kampprogram for i højere grad at kunne sikre sig point. Det skaber en sportslig skævvridning, og derfor forbød vi for efterhånden en del år siden i enighed med klubberne at 'vende kampene', siger turneringschefen, som dog ikke giver et konkret eksempel på en sådan spekulation.

Det at 'vende kampene' strider ifølge ham mod idealet om at spille hjemme og ude på skift, og der gives således ikke dispensation fra denne regel, selvom han medgiver, at coronasituationen i forvejen har nødsaget forbundet til at justere i programmet.

- Jeg respekterer Flemming Pedersens synspunkt, men han taler imod bedrevidende, da det står eksplicit i reglerne, at man ikke kan vende kampene, og det er han godt klar over, siger Frank Smith.

Turneringschefen ser 1. division som en række, hvor man potentielt set skal gøre sig klar til at rykke op i den øverste række - hvor hverdagskampe er hyppige - og klubberne i divisionen må derfor finde sig i, at genplacerede kampe kan forekomme på hverdage.

- Vi stiller turneringen til rådighed, men går ikke ind og blander os i de sportslige dispositioner, såsom hvilket hold træneren har med til kamp på den pågældende dag, siger han.

Annonce

Verden er ikke normal

Grindsted-træneren slår fast, at han er fuldt bekendt med de gældende DHF-regler, men blot appellerer til noget fleksibilitet i en allerede udfordret sæson med ændringer undervejs. Blandt andet har DHF - ifølge ham uden at spørge klubberne om lov, som reglerne ellers foreskriver - lagt 1. divisionskampe på hverdagsaftener.

- Verden er ikke normal, og lige nu har vi bare brug for at få tingene til at fungere. Jeg fastholder min ret til at være uenig, og jeg synes ikke, det her er udtryk for et hjælpende forbund. Det ærgrer mig, at de ikke vil det på et for mig at se ligegyldigt punkt i reglerne, siger Flemming Pedersen og tilføjer:


Verden er ikke normal, og lige nu har vi bare brug for at få tingene til at fungere. Jeg fastholder min ret til at være uenig, og jeg synes ikke, det her er udtryk for et hjælpende forbund. Det ærgrer mig, at de ikke vil det på et for mig at se ligegyldigt punkt i reglerne.

Flemming Pedersen, 1. divisionstræner GGIF


- Vi er stolte af at have drevet det så langt som amatører og ønsker ikke at stilles dårligere, fordi man ikke vil bøje en regel i denne situation. Det er fortsat vores vision at have et hold på et relativt højt niveau, hvor man samtidig har mulighed for at forfølge en civil karriere, da spillerne alternativt ville drosle voldsomt ned i starten af 20'erne.

I praksis vil DHF-beslutningen således ifølge træneren betyde, at spillerne selv kommer til at købe sig fri fra job eller tage en feriedag i det omfang, det overhovedet er en mulighed. For det bliver helt sikkert ikke med alle normale førsteholdsspillere i bussen.

- Jeg tror, der er arbejdspladser, som er helt ligeglade med, at vi spiller håndbold, og jeg tvivler på, at eksempelvis politiet kan give fri for en vagt, siger Flemming Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce