Annonce
Sport

Grindsted får kun én bokser med til JM

Kian Møller Nielsen (t.v.) skulle i weekenden ud i en kvalifikationskamp om at komme til den kommende weekends JM. Efter en meget tæt kamp tabte Grindsted-bokseren på point og må derfor se JM fra tilskuerpladserne. Arkivfoto: Alex Hermann
Bokseklubben Grindsted Atletklub var i weekenden vært for de jyske mesterskaber for begyndere. Værterne viste sig at være meget gæstfrie og tog ikke selv nogen guldmedalje.

Grindsted: Guldmedaljerne blev sendt uden for bygrænsen, men to sølvmedaljer blev vundet af boksere fra arrangørklubben i Grindsted, da Magion i denne weekend lagde gulv til de jyske mesterskaber for begynderboksere - altså for boksere med højst 10 kampe på cv'et.

Mens formanden for Bokseklubben Grindsted Atletklub, Jørgen Hede Jensen, er glad for arrangementet, der forløb helt, som han havde håbet, kunne han godt have ønsket sig lidt mere resultatmæssigt. Dels i form af lidt guldmedaljer, men formanden er samtidig ærgerlig over, at Kian Møller Nielsen tabte sin kvalifikationskamp om at komme med til den kommende weekends jyske mestreskaber for eliteboksere.

Kian Møller Nielsen mødte i en kvalifikationskamp Mathias Højer fra Lindholm, og kun en af dem kunne få plads ved JM. Det bliver nordjyden, som efter en tæt kamp vandt med knebne 3-2.

- Jeg synes altså, at han vandt den kamp, men den var helt tæt. Jeg synes, at Kian scorer mest, men der var tre andre, der syntes det modsatte, siger Jørgen Hede Jensen.

Annonce

Tre boksere til Vejle i weekenden

Dermed får Grindsted AK kun én bokser med til elite-JM, som finder sted i Vejle. Det er Martin Egebæk, som går efter guldet i fjervægt. Leutrim Muli og Christian Bjørn skal med til JM for U19-boksere, og de varmede i weekenden op med hjemmesejre i Magion, hvor begge vandt deres kampe.

- Christian Bjørn vandt på point, og Leutrim Muli stoppede sin modstander i 3. omgang, så de bør begge være klar til JM i den kommende weekend, hvor de begge skal bokse i U19, fortæller Jørgen Hede Jensen.

Weekenden igennem var Magion godt besøgt, og formanden er glad for, at folk lagde vejen forbi.

- Især lørdag eftermiddag og aften var der fint besøgt. Der var nok omkring 100 tilskuere udefra og så alle de andre deltagere, der kiggede på. Så der har nok været omkring et par hundrede tilskuere, siger Jørgen Hede Jensen.

Der blev i alt bokset omkring 55 kampe i Grindsted i løbet af weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce