Annonce
Sydjylland

Grindsted-forurening: Udvidet undersøgelse af forurening og sygdomme er taget af bordet

Borgerne i Grindsted skal indrages i det videre arbejde med den undersøgelse af deres sundhed, som regionen offentliggjorde onsdag aften, siger Stephanie Lose. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der er ikke grundlag for en stor undersøgelse af sygdomsbilledet blandt Grindsteds borgere i sammenhæng med forureningerne fra byen. Det slår politikerne i regionen fast, efter at de onsdag fik præsenteret en rapport, som konkluderer, at Grindsteds borgere ikke er mere syge end andre.

Sag: Der kommer ikke en stor, dybdegående undersøgelse af sammenhængen mellem sygdomsbilledet blandt Grindsteds borgere gennem årtier og så de stoffer, som Grindstedværket har udledt gennem årene.

Det slog regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fast efter fremlæggelsen onsdag aften af rapporten af sygdomsforekomsten blandt borgerne i Grindsted.

En mere dybdegående undersøgelse skulle kun sættes i gang, hvis første del af undersøgelsen gav anledning til at undersøge konsekvenserne af forureningen nærmere. Og det er der ikke grundlag for, mente forretningsudvalget, da det var samlet onsdag forud for præsentationen af undersøgelsen.

- Hvis vi sad her med en væsentlig øget risiko på tværs af sygdomme, ville vi sætte noget i gang. Det gør vi ikke, for det giver undersøgelsen ikke anledning til. Men der er forskelle, som vi skal kigge ind i. Det er på sin plads at få en forståelse af resultaterne og høre borgerne, Billund Kommune og klinikere, hvordan de læser resultaterne, og om der er noget, vi skal være opmærksomme på, lød det fra Stephanie Lose.

Annonce

Alarm

SF's Villy Søvndal understreger, at der er behov for at drøfte undersøgelsen med både borgerne i Grindsted og eksperter.

- Der er ingen alarmklokker, der ringer, men det er stadig relevant at komme dybere ned i nogle af områderne, hvor der er overrepræsentation.

Stephanie Lose slår fast, at undersøgelsens resultater ikke ændrer på behovet for en oprydning af forurening i Grindsted. En opgave, som regionen flere gange har bedt staten om hjælp til at løfte.

- Arbejdet med at skaffe penge, viden og teknologi til oprydningen fortsætter fuldstændig uforandret og med uformindsket styrke.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Borgmester: Der er grund til lidt mere optimisme end i KIFs tidligere økonomiske kriser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce