Annonce
Sport

Grindsted GIF henter ny assistenttræner på øverste hylde

Rasmus Bertelsen har netop stoppet sin håndboldkarriere efter mange år på øverste niveau. Fra næste sæson skal han være assisterende træner i Grindsted GIF. Foto: GGIF.
Rasmus Bertelsen har i mange år spillet håndbold på øverste niveau i Danmark. Nu har han stoppet karrieren og bliver i stedet assistenttræner for Grindsted GIF's nyoprykkede hold i 1. division.
Annonce

Grindsted: Det er en herre med håndbold-cv'et i orden, som i næste sæson skal være assistenttræner for Grindsted GIF's nyoprykkede 1. divisionshold. 33-årige Rasmus Bertelsen har en lang karriere på højeste niveau i dansk håndbold bag sig, men fremover er det altså på trænerbænken, at han skal gøre sig gældende. Han skal nemlig være assistent for Flemming Pedersen, som igen i næste sæson skal stå i spidsen for GGIF's håndboldherrer.

- Rasmus kommer med en enorm viden efter mange år som professionel håndboldspiller. Samtidig besidder Rasmus alle de menneskelige egenskaber, som vi værdsætter på vores hold. Nemlig vedholdenhed, hårdt arbejde og forståelse for værdien af et forpligtende fællesskab både på holdet og i foreningen, siger Flemming Pedersen.

Anderledes oprykning

Grindsted GIF skal i den nye sæson, der begynder efter sommerferien, for første gang nogensinde prøve kræfter med landets næstbedste række, 1. division. Det er kun en håndfuld år siden, at GGIF's bedste hold spillede i serie 1, men en stor satsning på håndbold fik resultaterne til at gå i én retning. Oprykningerne stod i kø, og efter kun to sæsoner i 2. division, skal der næste sæson spilles i 1. division.

Oprykningen kom i hus på en lidt speciel måde, da coronakrisen afbrød sæsonen, inden den var spillet færdig. Det blev besluttet at lade den aktuelle stilling gælde som slutstilling, og da Grindsted på dette tidspunkt lå nummer 1, blev holdet tildelt oprykningsbilletten.

Annonce

Erfaring fra højeste niveau

Rasmus Bertelsen indledte karrieren i Fredericia Håndboldklub, inden han i 2011 skiftede til Ribe-Esbjerg. I de seneste to sæsoner har han tørnet ud for SønderjyskE, men nu er det aktive karriere slut, og i stedet bliver der taget hul på en trænerkarrieren. Det kommer til at ske i ly af Flemming Pedersen, som han i forvejen har et godt kendskab til.

- Jeg har kendt Rasmus, siden han som 16-årig kom ind i DHF's talenttræning, og vi nåede også at vinde bronze sammen ved U21-VM i Makedonien i 2007, så det bliver et glædeligt gensyn, og jeg glæder mig over, at vi kan være med til at introducere Rasmus til trænerfaget, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Forsvarsgeneral

Rasmus Bertelsen blev i sin aktive karriere beskrevet som forsvarsgeneral og generelt en hård hund, når modstanderen skulle holdes fra scoring. Fremover bliver det altså fra trænerbænken, han skal forsøge at vinde kampene.

- Jeg glæder mig til at prøve kræfter med trænerfaget, efter min karriere på håndboldbanen nu er slut. I mine samtaler med Flemming er jeg blevet præsenteret for et utroligt spændende miljø, hvis værdier harmonerer godt med mine egne. Jeg ser frem til at komme i gang, lyder det fra Rasmus Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce