Annonce
Billund

Grindsted Handelsstandsforening har fået otte nye medlemmer på to måneder

Otte butikker har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening i de seneste to måneder. Arkivfoto

Otte nye butikker har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening på to måneder. De vil bakke op om byen og det gode handelsliv.

Grindsted: Nye medlemmer i Grindsted Handelsstandsforening er normalt ikke en månedlig begivenhed. Derfor er handelsstandsforeningen i Grindsted også rigtig glad for, at otte butikker i de seneste to måneder har valgt at bakke op om fællesskabet og har meldt sig ind i handelsstandsforeningen.

- Vi får da nye medlemmer, når der kommer nye butikker til byen, men det er ikke så ofte, siger Jonas Pedersen, der har tøjbutikken Hr. P i Grindsted og sidder som bestyrelsesmedlem i Grindsted Handelsstandsforening.

Det betyder, at foreningen nu har 63 medlemmer, og det er Jonas Pedersen godt tilfreds med.

- Jeg tror, det er et udtryk for, at vi rykker sammen i bussen. I den seneste tid har vi oplevet en lidt negativ stemning blandt kunderne, selvom de fleste af os butiksindehavere er rigtigt godt tilfredse med at være her, siger Jonas Pedersen, der har fået 3-4 medlemmer på baggrund af skriverier i pressen.

- Der er startet en lidt negativ spiral, hvor kunderne kalder Grindsted for en sovende by, og det er rigtig ærgerligt, for vi er glade for at være her, siger Jonas Pedersen, der er sikker på, at den seneste cafélukning vil vende sig til noget positivt indenfor én-to-tre måneder.

Annonce

Nye medlemmer

Følgende butikker og virksomheder har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening i de seneste to måneder:Alletiders Pølsevogn, By Bach, Blume, Cut And Colour, Bike Concept, Jacobsen Multiservice, By Hviid, Malerfirmaet Nykjær Andersen.

Flere til aktiviteter

Flere medlemmer i handelsstandsforeningen betyder, at der er flere til at stå sammen om aktiviteter i byen - og at der er flere til at dække udgifterne til julebelysningen.

- Salget af julekalendere dækker ikke driften af belysningen, og det er stadig en stor post.

Der er hjælp på vej til butikslivet i form af et EU-støttet projekt, Vækst til Erhverv i Gadeplan, som Billund ErhvervsFremme har landet til at udvikle butikslivet blandt andet gennem individuelle forretningsplaner og netværk, men det er ikke umiddelbart projektet, der starter op til januar, der har fået flere til at melde sig ind i handelsstandsforeningen.

- Det er et udtryk for, at vi vil stå sammen og hjælpe hinanden - og i den seneste tid har artikler i pressen også fået folk til at reagere, for butikkerne vil det positive, og langt de fleste oplever at drive en positiv forretning, siger Jonas Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce