Annonce
Billund

Grindsted Handelsstandsforening har fået otte nye medlemmer på to måneder

Otte butikker har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening i de seneste to måneder. Arkivfoto

Otte nye butikker har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening på to måneder. De vil bakke op om byen og det gode handelsliv.

Grindsted: Nye medlemmer i Grindsted Handelsstandsforening er normalt ikke en månedlig begivenhed. Derfor er handelsstandsforeningen i Grindsted også rigtig glad for, at otte butikker i de seneste to måneder har valgt at bakke op om fællesskabet og har meldt sig ind i handelsstandsforeningen.

- Vi får da nye medlemmer, når der kommer nye butikker til byen, men det er ikke så ofte, siger Jonas Pedersen, der har tøjbutikken Hr. P i Grindsted og sidder som bestyrelsesmedlem i Grindsted Handelsstandsforening.

Det betyder, at foreningen nu har 63 medlemmer, og det er Jonas Pedersen godt tilfreds med.

- Jeg tror, det er et udtryk for, at vi rykker sammen i bussen. I den seneste tid har vi oplevet en lidt negativ stemning blandt kunderne, selvom de fleste af os butiksindehavere er rigtigt godt tilfredse med at være her, siger Jonas Pedersen, der har fået 3-4 medlemmer på baggrund af skriverier i pressen.

- Der er startet en lidt negativ spiral, hvor kunderne kalder Grindsted for en sovende by, og det er rigtig ærgerligt, for vi er glade for at være her, siger Jonas Pedersen, der er sikker på, at den seneste cafélukning vil vende sig til noget positivt indenfor én-to-tre måneder.

Annonce

Nye medlemmer

Følgende butikker og virksomheder har meldt sig ind i Grindsted Handelsstandsforening i de seneste to måneder:Alletiders Pølsevogn, By Bach, Blume, Cut And Colour, Bike Concept, Jacobsen Multiservice, By Hviid, Malerfirmaet Nykjær Andersen.

Flere til aktiviteter

Flere medlemmer i handelsstandsforeningen betyder, at der er flere til at stå sammen om aktiviteter i byen - og at der er flere til at dække udgifterne til julebelysningen.

- Salget af julekalendere dækker ikke driften af belysningen, og det er stadig en stor post.

Der er hjælp på vej til butikslivet i form af et EU-støttet projekt, Vækst til Erhverv i Gadeplan, som Billund ErhvervsFremme har landet til at udvikle butikslivet blandt andet gennem individuelle forretningsplaner og netværk, men det er ikke umiddelbart projektet, der starter op til januar, der har fået flere til at melde sig ind i handelsstandsforeningen.

- Det er et udtryk for, at vi vil stå sammen og hjælpe hinanden - og i den seneste tid har artikler i pressen også fået folk til at reagere, for butikkerne vil det positive, og langt de fleste oplever at drive en positiv forretning, siger Jonas Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

BJ Agro bygger for millioner

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce