Annonce
Billund

Grindsted har fået et nyt og større kirkehus

Det nye og store lokale i kirkehuset er 150 kvadratmeter stort. Når de kommende konfirmander skal have undervisning, vil lokalet blive delt i to. Foto: Martin Ravn
Søndag blev kirkehuset ved Grindsted Kirke indviet efter en længere ombygning og renovering. Nu er der plads til alle medarbejderne, og et stort lokale giver bedre mulighed for at holde arrangementer.
Annonce

Grindsted: Medarbejderne ved Grindsted Kirke og deltagerne i menighedsrådets arrangementer har nu fået meget mere plads at boltre sig på.

Søndag blev den nye tilbygning til kirkehuset bag Grindsted Kirke indviet. Bygningen er blevet 150 kvadratmeter større, og medarbejderne har fået bedre kontorforhold.

Omdrejningspunktet i tilbygningen er den store sal, som er godkendt til 150 personer. Salen kan deles op, og det vil komme til at ske i forbindelse med konfirmandundervisningen, der blandt andet skal finde sted i kirkehusets nye tilbygning.

- Der skal også stadig være konfirmandundervisning i præsteboligerne. Der bliver undervist fire hold på samme tid, så vi har brug for alle lokaler, fortæller Lone Ovesen, der er formand for Grindsted Menighedsråd.

Det er noget, vi har manglet i flere år, for vi har også manglet kontorfaciliteter. Bodil, som er den ene af vores præster, har måttet nøjes med et skrivebord i kælderen.

Lone Ovesen, formand, Grindsted Menighedsråd

Annonce

30 medarbejdere

I alt er omkring 30 mennesker ansat ved Grindsted Kirke. De har i forbindelse med tilbygningen og renoveringen fået nye køkkenfaciliteter, så alle kan sidde og spise deres frokost på samme tid.

- Vi har så mange medarbejdere, at de dårligt kunne sidde her alle sammen. Mange tænker ikke over, hvor mange vi er, men vi stiller også personale til rådighed for Nollund og Urup Kirker, og så har vi et samarbejde med Sdr. Omme og Stenderup-Krogager. Så vi har mange ansatte, siger Lone Oversen.

- Halvdelen af medarbejderne arbejder ude på de fire kirkegårde. Men derudover har vi både kirketjenere, organister, rengøringspersonale og folk, der laver regnskaber, tilføjer menighedsrådsformanden.

Der bliver også taget eksterne opgaver ind. Eksempelvis bliver der fra sognehuset i Grindsted lavet regnskaber for ikke færre end 12 menighedsråd.

Annonce

Har manglet mere plads

Mange af de medarbejdere, der har deres dagligdag ude på kirkegårdene, oplever en alsidig hverdag, hvor de i løbet af året beskæftiger sig med mange forskellige opgaver. Mange ting afhænger af kalenderen.

- Normalt sæsonfyrer man folk på kirkegårdene, men vi har forsøgt at lave fuldtidsstillinger ved også at uddanne folk til at være kirketjenere. På den måde kan de være ansat hele året, siger Lone Ovesen, inden hun stiller sig op og hilser på de mange sognebørn, der efter søndagsgudstjenesten i kirken går de få hundrede meter til kirkehuset for at være med til indvielsen.

Gudstjenesten trak en smule ud - der var nemlig hele fire børn, der skulle døbes - men efterfølgende kunne ikke færre end 120 personer sidde i samme lokale og nyde en kop kaffe. Dermed bliver der i fremtiden bedre mulighed for at holde arrangementer - og som nævnt får medarbejderne bedre forhold.

- Det er noget, vi har manglet i flere år, for vi har også manglet kontorfaciliteter. Bodil, som er den ene af vores præster, har måttet nøjes med et skrivebord i kælderen, siger Lone Ovesen.

Udbygningen af kirkehuset har kostet cirka otte millioner kroner.

Menighedsrådsformanden stod selv i døren og tog imod de mange besøgende, da de kom for at se det nye kirkehus. Foto: Martin Ravn
Mange Grindsted-borgere var interesserede i at kigge indenfor, da det nye kirkehus blev indviet. Foto: Martin Ravn
Det nye og store lokale i kirkehuset vil blive brugt til forskellige foredrag og arrangementer. Det vil desuden blive taget i brug i forbindelse med konfirmationsundervisning. Foto: Martin Ravn
Det er ikke hver dag, de besøgende i Grindsteds nye kirkehus bliver budt velkommen med musik. Men sådan var det søndag, hvor det nye kirkehus blev indviet. Foto: Martin Ravn
Menighedsrådsformand Lone Ovesen er glad for, at medarbejderne ved Grindsted Kirke nu får langt bedre kontorfaciliteter, end de har været vant til. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce