Annonce
Sport

Grindsted-holdleder smidt på porten

Morten Peterson skal ikke stå i spidsen for Grindsteds ligahold i den kommende sæson. Foto: René Lind Gammelmark

En miserabel sæson har fået konsekvenser for Morten Peterson, der har fået at vide, at han ikke skal fortsætte.

To sejre i 12 matcher og uden sammenligning ligaens ringeste hold i den netop overståede sæson. Det var naturligvis ikke, hvad Grindsted Speedway Klub havde forventet i år.

Og det har fået klubben til at ophæve samarbejdet med holdleder Morten Peterson. Det fortæller klubdirektør Gorm Pedersen.

- Vores sæson udviklede sig desværre slet ikke, som vi havde håbet på. Det er der utvivlsomt mange gode forklaringer på, men vi er i hvert fald nået frem til, at vi gerne vil prøve noget nyt fremadrettet, siger han.

Og det har altså kostet Morten Peterson tjansen som holdleder.

- Det er korrekt. På den plads vil vi gerne have en ny mand, men vi er nu ikke tæt på noget endnu.

Annonce

I forreste række

Morten Peterson tager beslutningen til efterretning, men han er meget skuffet.

- Jeg bakker ud af det hele i Grindsted med øjeblikkelig virkning, men jeg ønsker ikke at gøre noget stort nummer ud af det. Vi har fået mange tæsk i denne sæson, og så står holdlederen i forreste række. Sådan er det bare. Det er det samme i fodbold, hvor træneren også ryger ud, når holdet bare taber og taber.

- Men jeg elsker jo speedwaysporten, så måske får man mig at se et andet sted i fremtiden. Hvem ved? Jeg er da allerede blevet kontaktet af et par klubber, siger han.

Også på kørersiden kommer der til at ske store ændringer i Grindsted-truppen.

- Der skal ske noget. Vi skal ikke være bundhold igen i 2018. Jeg forventer, at vi kan melde noget ud om to-tre uger, siger Gorm Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce