Annonce
Billund

Grindsted i ord, sang og musik

Flemmming Boisen og datteren Rikke fortæller i ord, sang og musik om deres Grindsted. Arkivfoto: Orla Lund.
To generationer af familien Boisen fortæller 24. november om deres Grindsted

Grindsted: Flemming og Rikke Boisen fortæller i ord, sang og musik om to generationers syn på Grindsted søndag 24. november klokken 14 i 10. klasses skolen på Tinghusgade 16.

Som elev på Grindsted Kost- og Realskole fra 1956 - togelev fra Bække - stiftede Flemming Boisen tidligt bekendtskab med Grindsted.

Det udviklede sig til et livslangt engagement med byen, da han efter nogle år, med uddannelse og arbejde som typograf, købte Midtjysk Bogtryk, og herefter drev han selvstændig trykkerivirksomhed som bogtrykker i flere end 30 år.

Annonce

Musikelsker

Rikke Boisen er født og tilbragte sine børne- og ungdomsår i byen. Hun var meget aktiv i GGIF fra sit 8. til 15. år, dels som grandprixgymnast og dels som hjælpetræner for grandprix hold.

Fra sin tidligste barndom var hun musikelsker, og det fyldte meget i hendes skole- og gymnasietid, blandt andet som medlem af MUK (Musikskolens Ungdomskor) og som aktør i gymnasiets opførelser af musicals - eksempelvis Atlantis.

Rikke har også været aktiv i GAS som danser og som koreograf. Siden tog hun en musikuddannelse på MGK (Musikalsk Grundkursus) og Musikkonservatorium.

Efterfølgende har hun uddannet sig som diætist og arbejder i dag dels som sundhedskonsulent i Arbejdsmiljøcentret i Søborg, og dels som professionel sanger.

Orkestermusiker

Flemming Boisen har sideløbende med sit arbejde som bogtrykker været meget aktiv på den musikalske front.

Han har helt fra sine teenageår spillet med forskellige danseorkestre, og var i mange år aktiv i Grindsted-revyerne som tekstforfatter, skuespiller og musiker.

I sit senere liv er han stadig i fuld vigør som arrangør og musiker i forskellige orkestre.

Musikken kommer da også til at spille en ikke ubetydelig rolle i deres beretning om Grindsted.

Der er udsigt til en eftermiddag med historier fra Grindsted - og der skal naturligvis synges en del danske sange med musikledsagelse. Bag arrangementet står GrindstedArkivet, og billetter købes ved indgangen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce