Annonce
Billund

Grindsted midtby har fået nyt spisested: Alle Tiders Café er åbnet

Dorthe Eienstrand Christensen og Johnny Højmose Christensen har åbnet et nyt spisested i Grindsted, Alle Tiders Café. Foto: Martin Ravn

Onsdag åbnede Alle Tiders Café i Nørregade i Grindsted. Her skal alle føle sig velkomne. Indehaver håber, at cafeen kan være med til at trække flere folk til byen. Første åbningsdag blev dog kort, it- og kassesystem gik ned.

Grindsted: Så er Grindsteds nye café, Alle Tiders Café, åbnet. Og lukket igen.

Klokken 10 stod teamet på fem klar til at tage imod og skænke den første kop kaffe og blandt meget andet servere en brunchtallerken, en ostemad samt sandwiches, varme retter om aftenen og kyllinger på spid som takeaway.

Få timer efter måtte de tage den trælse beslutning at lukke igen. Hele it-og kassesystemet var brudt ned.

- Vi kunne ikke tage imod penge eller skrive bestillinger på andet end små håndskrevne lapper. Det duede bare ikke, så vi har valgt at tage konsekvensen og holde lukket resten af dag, sagde Dorthe Eienstrand Christensen, der sammen med sin mand Johnny Højmose Christensen står i spidsen for den nye café.

Derfor kom gæsterne onsdag eftermiddag til en lukket dør med besked om, at cafeen holder lukket resten af dagen og åbner igen torsdag.

- Vi er rigtig kede af, at folk skulle komme til en lukket dør og har haft travlt med at ringe rundt til alle dem, der havde bestilt bord til onsdag aften. Vi håber, de har lyst til at komme en anden dag, siger Dorthe Eienstrand Christensen.

Annonce

Alle Tiders Café

Ligger i Nørregade 9 i Grindsted og er åben klokken 10-20 mandag-torsdag, 10-21 fredag og lørdag samt 12-20 om søndagen.Her kan man både få et solidt måltid eller en ostemad, hvis man ikke er storsulten.

Fra menukortet:

Sandwiches, pariserbøf, cæsarsalat, spaghetti med kødbøller, tapas og den danske udgave: dapas.

Om aftenen er der både grillet kød, fisk og kylling på menuen.

Kyllinger, der er grillet på roterende spyd, kan fås som takeaway.

Alle Tiders Café har plads til 70 gæster.

Dorthe Eienstrand Christensen og hendes datter Kira glæder sig til at arbejde sammen i den nye café. Foto: Martin Ravn

God kaffe

De 16 gæster, som nåede at blive betjent i cafeen, onsdag formiddag, fik lov at smage den kaffe, som er noget af det, cafeen vil satse på.

Det er rigtig baristakaffe, som man kan drikke med god samvittighed. Cafeen samarbejder med et lille firma, der skaffer den usprøjtede kaffe hjem direkte fra bønder i Brasilien.

- Og kunderne i dag har givet 7 ud af 5 mulige stjerner til vores kaffe. Det er vi rigtig glade for, lyder det fra caféindehaveren, som glæder sig til at åbne igen torsdag.

- At maden er god er en selvfølge. Vi vil også gerne have et sted, hvor det er hyggeligt at komme, så man får en god følelse, når man træder ind. Vi vil være rummelige og imødekommende, så alle føler sig godt taget imod, siger Dorthe Eienstrand Christensen.

Kokken George Mazloum, medhjælper Birthe Lund Nielsen og Johnny Højmose Christensen havde travlt med at gøre kyllingerne klar på de roterende grillspyd. Foto: Martin Ravn

Familieteam

Teamet i cafeen består udover Dorthe og Johnny af Dorthes datter, Kira Eienstrand, kokken George Mazloum fra Syrien samt Birthe Lund Nielsen, der er ansat i cirka 15 timer. Derudover kommer en ung pige og giver en hånd med.

Dorthe Eienstrand Christensen fortæller med et grin, at hun har ry for at være en hård, men retfærdig chef, som også lægger vægt på, at alle medarbejdere trives og synes, det er sjovt at gå på arbejde

- Vi er et team. Alle har en opgave, og alle er vigtige og skal føle, at de gør en forskel, siger hun.

Alle Tiders Café er åbnet i Nørregade 9. Foto: Martin Ravn

Ikke som de andre

Undervejs i processen har Dorthe Eienstrand Christensen været rundt ved byens andre spisesteder. Både for at snakke med kommende kolleger og for at sikre sig, at Alle Tiders Café har noget andet at byde på end de andre.

- Det vigtigste er, at vi får folk trukket ind i Grindsted midtby, og så skal vi alle have noget forskelligt at byde på, mener den nye caféejer.

Undervejs i forberedelserne har hun fået god hjælp af Lucullus-ejer Morten Andersen til at se på køkkenindretning og menukort. Sammen med bager Jørgen Fuglsang, der leverer brød til cafeen, vil hun også se på, hvordan cafeen - på sigt - kan servere lækker mad for gæster, der ikke kan tåle gluten og laktose.

Dorthe Eienstrand Christensen og Johnny Højmose Christensen har også pølsevognen på Torvet. På grund af caféåbningen holdt den lukket tirsdag og onsdag, men vil være på sin plads på Torvet igen torsdag klokken 11. Og det er svigersønnen Niklas Eienstrand, der står bag disken der.

Alle Tiders Café åbner igen torsdag klokken 10.

Lige inden for døren i Alle Tiders Café finder man "kærestebordet", hvor Dorthe og Johnny satte sig et øjeblik. Ellers har de ikke brugt mange minutter på at hvile sig forud for åbningen. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce