Annonce
Sport

Grindsted mister stor profil - bliver professionel i håndboldligaen

Nikolaj Svalastog har været en af de bærende profiler for Grindsted GIF i klubbens første sæson i 1. division. Til sommer skifter han til et højere niveau, da han har skrevet under på en toårig kontrakt med en klub fra landets bedste række. Arkivfoto: Alex Hermann.
Nikolaj Svalastog spiller sæsonen færdig for Grindsted GIF i 1. division, men efter sommerferien venter større udfordringer. Han har skrevet under på en to-årig kontrakt med en etableret dansk ligaklub.

Grindsted: Når denne håndboldsæson slutter, mister Grindsted en af sine bærende profiler i klubbens debutsæson i 1. division. Venstrefløjen Nikolaj Svalastog har skrevet under på en kontrakt af to års varighed med en etableret klub i landets bedste håndboldrække.

Selvom Grindsted-træner Flemming Pedersen selvsagt er ærgerlig over udsigten til at miste en af sine bærende kræfter på banen, er han stolt over, at det projekt, han skød i gang i 2016, hvor Grindsted GIF spillede i serie 1, nu er nået så langt, at de professionelle klubber hapser Grindsted-spillere.

- Det er den anden del af det, som vores projekt gerne skulle indeholde: At man kan bruge vores hold som springbræt til noget større. Den første del er, at vi gerne vil tilbyde folk at kunne spille håndbold på et højt niveau, men samtidig have en civil karriere ved siden af, siger Flemming Pedersen.

- Det er godt for bekræftelsen af projektets kvalitet, at vi kan udvikle nogen til det. Nu håber vi bare det bedste for Nikolaj i de to år, han skal være der, tilføjer han.

Annonce

Med siden 3. division

Nikolaj Svalastog spillede for Grindsted GIF i både 3. division og 2. division, inden han tog et smut til først BSV og derefter St. Gallen i Schweiz, hvor den tidligere landsholdsstjerne Bo Spellerberg, som Nikolaj Svalastog er i familie med, var spillende træner. Han vendte efterfølgende retur til Grindsted og har i klubbens debutsæson i 1. division været en af de absolut bærende profiler.

Fra serie 1 til 1. division

  • For bare fem år siden levede Grindsted GIF's håndboldklub en anonym tilværelse i serie 1. Men herefter kom der skub i tingene.
  • Den ene oprykning fulgte den anden, og holdet vadede direkte gennem jyllandsserien og 3. division, og efter to sæsoner i 2. division var billetten til landets næstbedste håndboldrække sikret.
  • Grindsted GIF ligger i sin debutsæson i 1. division solidt placeret midt i rækken.

Det har de nu fået øjnene op for på den øverste hylde i dansk håndbold.

- Jeg håber, at han får en klar og tydelig rolle, men det må han selv arbejde sig til. Nu har han fået muligheden for det, og den mulighed kan man godt forstå, at en ung mand griber, siger Grindsted-træneren.

Annonce

Kræver ny venstre fløj

Med Nikolaj Svalastogs afgang bliver der et hul på Grindsteds venstre fløj. Faktisk var Svalastog oprindelig bagspiller, men han blev omskolet til fløj af nød, da Grindsteds førstevalg på den position, Jacob Vinholt Pedersen, efter sin tredje hjernerystelse valgte at droppe tanken om at spille videre.

Nikolaj Svalastog var i dette tilfælde hurtigere end Bo Spellerberg, da Grindsted GIF i november tævede HØJ i 1. division. Svalastog og Spellerberg har familiære relationer, og det var ad den vej, at Nikolaj Svalastog sikrede sig et udlandsophold hos schweiziske St. Gallen, hvor Spellerberg var spillende træner. Arkivfoto: Alex Hermann.

Siden er Jacob Vinholt Pedersen blevet en del af trænerteamet, og selvom cheftræneren, som også er hans far, har kigget i hans retning, bliver det ikke ham, der kommer til at lukket hullet på venstre fløj.

Flemming Pedersen mener dog, at han allerede er tæt på at lukke en aftale med en ny spiller, der kan tage over på positionen i venstre side af banen.

- Han har i hvert fald sagt til mig, at han gerne vil. Nu skal han så lige informere sin klub, siger Flemming Pedersen om den endnu unavngivne spiller.


Det er godt for bekræftelsen af projektets kvalitet, at vi kan udvikle nogen til det. Nu håber vi bare det bedste for Nikolaj i de to år, han skal være der.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Annonce