Grindsted/Billund: Billund Varmeværk og GEV - der er en forkortelse for Grindsted El- og Varmeværk - vil søge om at få lov til at bygge en ledning mellem de to varmeværkers områder. Det meddeler varmeværkerne i en pressemeddelelse onsdag.
Det betyder, at en overkapacitet i det ene forsyningsområde fremover kan dække et behov i det andet område. Det kan både give en billigere og mere miljøvenlig varmeforsyning. Der står dog intet i pressemeddelelsen om, hvor meget billigere den enkelte forbrugers varmeregning bliver.
- Vi har jævnligt en overkapacitet af restvarme fra Duponts produktion, som vi ikke kan anvende, samtidig med at Billund Varmeværk ikke skal kigge langt ud i fremtiden for at se, at de skal have tilført ekstra kapacitet for at kunne dække behovet for varmeforsyning, siger Jørgen Kristensen, der er bestyrelsesformand for GEV, i pressemeddelelsen.
- Det giver ingen mening, at det ene selskab smider varme ud, mens det andet skal bygge nye anlæg for at producere varme.
Skal godkendes
Ledningen skal formentlig følge vejen mellem Grindsted og Billund.
- Udfordringen ved den løsning er, at jorden tilhører staten, og derfor er der nogle mere komplicerede myndighedsgodkendelser, siger Nikolai Friis, direktør for Billund Varmeværk, i pressemeddelelsen.
Håbet er, at ledningen kan være klar til fyringssæsonen 2022/2023.
De to selskaber
- GEV er et multiforsyningsselskab, som forsyner cirka 4.000 husstande med fjernvarme. Herudover er GEV infrastrukturejer af el, vand, fibernet.
- Billund Varmeværk er et fokuseret fjernvarmeselskab, der forsyner cirka 3.000 husstande med fjernvarme.
- Begge forsyningsselskaber er konstrueret som andelsselskab. Det betyder blandt andet, at ingen af selskaberne tjener penge på fjernvarmeforsyningen.
Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand for GEVDet giver ingen mening, at det ene selskab smider varme ud, mens det andet skal bygge nye anlæg for at producere varme.