Annonce
Billund

Grindsted Rideklub har fået procedurer for alt fra ormekur til fodtøj

Med nye certificeringer i Grindsted Rideklub er der sikret tryghed for alle - også de mindste brugere af klubben. Billedet er fra 2016, hvor der var åbent hus i Grindsted Rideklub. Arkivfoto: Jørn Deluran
Grindsted Rideklub er netop blevet certificeret på flere områder af Dansk Rideforbund. Det har været et kæmpe, men nødvendigt arbejde ifølge formand for klubben.
Annonce

Grindsted: Grindsted Rideklub har nu papir på, at de er klar til hverdagens små og store udfordringer. I hvert fald på områderne organisation, opstaldning, sikkerhed, elevskole og lærested. Rideskolen er nemlig netop blevet certificeret på disse områder af Dansk Rideforbund, der dermed blåstempler og anbefaler klubben.

- Det er noget, alle skal igennem, og vi har arbejdet med det i næsten et år, lyder det fra formand for klubben, Karl Erik Rasmussen, der erkender, at der har været tale om et kæmpearbejde.

- Vores sekretær har næsten arbejdet fuld tid med det, konstaterer han.

Samtidig har det også været en øjenåbner i forhold til små ting, som man ikke skænker så mange tanker i hverdagen ellers.

- Vi har for eksempel fået en klar procedure for opsadling af heste, når der kommer nye ryttere ind, og underviserne i elevskolen skal have sikkerhedssko, siger han.

De mange ændringer har ikke medført store udgifter, men de kan ses rundt omkring på rideskolen blandt andet er der kommet brandstiger op. Mest af alt har certificeringen krævet krævet meget tid og vil blive ved med det - også selvom rideskolen nu er færdigcertificeret.

- Nu er der nogle rutiner, der skal køres ind og holdes ved lige i det daglige - for eksempel skal elevhestenes udstyr tjekkes jævnligt, der skal føres statistik over brugen af elevheste, og rideklubben har en klar strategi for ormebekæmpelse hos hestene, siger Karl Erik Rasmussen.

Der er også kommet en klar sikkerhedspolitik, og der er indkøbt nye førstehjælpskasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce