Annonce
Billund

Grindsted-søstre pressede tophold

Sport: Med deres tilsammen tre sejre i fire kampe var tennissøstrene Bertelsen fra Grindsted afgørende for, at Koldings damehold i 1. division i tennis ude pressede topholdet Skovbakken ud i forlænget spilletid. Selv om lillesøster Siv, 12 år, blev Koldings topscorer med sejre i både single og double, var det storesøster Lykke, 15 år, der stjal billedet med en lige så klar som overraskende sejr over sin doublemakker – de to er jyske seniormestre, og makkeren er jysk U16-mester.

Kampen endte 3-3, og dermed skulle det hele afgøres i golden match tiebreak, hvor Skovbakken som vinder af flest sæt i den ordinære kamp fik lov at fravælge først og ikke overraskende fravalgte en gentagelse af deres tre tabte kampe, heraf begge singlerne mod Grindsted-søstrene. I stedet valgte de en gentagelse af doublen mod Lykke og hendes makker. Lykke og makkeren fulgte med til 4-4, men tabte igen, denne gang 5-10. Trods nederlaget er Kolding på en delt femteplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];