Annonce
Billund

Grindsted sygehus bygges om for 33 millioner kroner: - Lokalbefolkningen får altså mere ud af sygehuset nu end før

Grindsted Sygehus skal også eksistere i fremtiden. Det understreger regionsrådet efter Kristian Nørgaard opfattelse med en bevilling på 33 millioner kroner. Foto: Annette Bruun Jarl
Regionsrådet i Region Syddanmark har mandag godkendt, at Grindsted Sygehus bygges om og renoveres for knap 33 millioner kroner. Her skal blandt andet være daghospital.
Annonce

Grindsted: Som patient på Grindsted Sygehus kommer man i løbet af sommeren og efteråret til at opleve, at det lokale, man skulle have sin behandling i, måske er et helt andet. Det skyldes, at sygehuset skal i gang med en større rokade og ombygning. Den skal dels gøre sygehuset mere moderne og dels skabe rammer for det nye daghospital.

Regionsrådet i Region Syddanmark har netop godkendt, at knap 33 millioner kroner kan gå til det formål i Grindsted.

- Dermed må al snak om, at det her er endnu en pind til sygehusets ligkiste simpelthen stoppe. Det er noget sludder. Vi viser i både ord og handling, at vi vil have et sygehus i Grindsted - også i fremtiden, siger regionsrådsmedlem Kristian Nørgaard (V).

- Alle i regionsrådet kan se, at der er god fornuft i at renovere sygehuset. Vi flytter ikke bare nye funktioner ind i lokalerne. Vi sørger også for, at de bliver opdateret, siger han med henvisning til renoveringen, som ventes at gå i gang inden sommerferien.

Annonce

Moderne rammer

I første omgang bliver vægge, lofter og gulve renoveret, så det, man møder som patient, er et moderne sygehus. Dernæst skal det nye daghospital bygges op i det, der før var den medicinske sengeafdeling på 1. sal.

Daghospitalet, som blandt andet indeholder hjerte- og lungemedicinsk ambulatorium, er allerede i drift forskellige steder på sygehuset. På det medicinske område er daghospitalet  altså fortrinsvins for folk i lokalområdet: Det er her, man for eksempel kan få sin diabetesbehandling eller får lyttet til hjertet. Mave-, tarm og knæoperationer er dog også en del af det, og den del af daghospitalet dække hele Sydvestjysk sygehus' optageområde. Det er for eksempel der, man bliver undersøgt, hvis man skal have et nyt knæ.


Vi viser i både ord og handling, at vi vil have et sygehus i Grindsted - også i fremtiden.

Kristian Nørgaard (V)


På sigt får sygehuset også en såkaldt dexa-skanner, som bruges til at konstatere knogleskørhed.

- Jeg håber, at nogle af dem, der har været kritiske, nu kan se, at det her er en fremtidssikring af et sygehus i Grindsted. Vi ville jo ikke gå ud og bruge så mange millioner kroner, hvis det ikke var, fordi vi synes, der skal være et sygehus i morgen, siger han.

Annonce

Glad støtteforening

Beslutningen om de mange midler til Grindsted vækker også stor glæde i sygehusets støtteforening:

- Det er fantastisk, at de bliver ved med at udvikle vores sygehus. Det her er en rigtig god nyhed, lyder det fra formand Ivar Nørlund.

Han er meget tilfreds med, at også støtteforeningen har fået en rolle at spille i processen.

- Vi føler os som medspillere i øjeblikket og ikke som modspillere. Direktionen har løbende orienteret os om, hvad der foregår, og det er rart. Vi er alle interesserede i at bevare så mange funktioner som muligt på Grindsted Sygehus, vel at mærke funktioner, som borgerne kan bruge. Lokalbefolkningen får altså mere ud af sygehuset nu end før, for på sengeafdelingen lå der jo mest folk udenbysfra, siger han.

Det nye daghospital forventes at åbne i andet kvartal 2022.

Funktioner på Grindsted Sygehus

  • Det nye daghospital, som fysisk skal samles på sygehusets første sal, indeholder medicinsk, organkirurgisk, ortopædkirurgisk og plastikkirurgisk ambulatorium, hvor man behandler patienter med for eksempel hjerte-lungesygdomme og diabetes. Organ- samt ortopædædkirurgi, det vil sige mave-tarm-operationer samt knæ- og hofteoperationer, er også en del af daghospitalet.
  • Skadeklinik, som behandler mindre skader.
  • Derudover er der røntgen, blodprøvetagning, fysioterapi, jordemoderkonsultation, vagtlægekonsultation, covid-19-testcenter og mammografi.
  • Friklinikken, som er en offentlig, selvstændig institution under Region Syddanmark og fungerer som en buffer i forhold til ventelisterne.
  • Arbejdsmedicinsk afdeling, som afklarer, om patientens sygdom - for eksempel stress - har med arbejdsmiljøet at gøre.
  • Neurorehabilitering for patienter, der har pådraget sig en hjerneskade.

Grindsted Sygehus har cirka 300 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Annonce