Annonce
Billund

Grindsted Sygehus får en arbejdsmedicinsk klinik og et daghospital

Grindsted sygehus får også en arbejdsmedicnsk klinik og et daghospital. Arkivfoto: Jan Kronvold
Grindsted Sygehus skal ifølge et nyt forslag have en arbejdsmedicinsk klinik og et daghospital.

OPDATERET MED STILLINGSBETEGNELSER PÅ ARBEJDSMEDICINSK AFDELING.

Grindsted: Efter 1. maj skal patienter til Arbejdsmedicinsk afdeling ikke længere tage til Esbjerg for at blive behandlet for for eksempel stress, dårlig skulder eller andet, som kan have at gøre med forholdene på deres arbejde.

De skal til Grindsted, mener direktionen på Sydvestjysk Sygehus.

En del af direktionens forslag "Fremtidig profil for Grindsted Sygehus" indebærer nemlig, at de 17 læger, psykologer, socialrådgivere og sekretærer på Arbejdsmedicinsk afdeling i Esbjerg flyttes til Grindsted.

- Skal Grindsted Sygehus fungere, skal det være for fuld damp. Den arbejdsmedicinske afdeling har et meget stort optageområde og har patienter fra det meste af Sydjylland. De er i den arbejdsdygtige alder. De er mobile, og for dem vil det ikke være afgørende, om afdelingen ligger i Esbjerg eller Grindsted. Og afdelingen er ikke afhængig af andre sygehusfunktioner, så fagligt set kan den sagtens ligge i Grindsted, siger Per Busk, administrerende direktør på Sydvestjysk Sygehus.

Annonce

Samarbejdsmuligheder

Han peger også på mulige nye samarbejder med friklinikken, der flyttede fra Give til Grindsted i 2018.

- Friklinikken har en socialmedicinsk funktion, der servicerer kommunerne, og det synes vi passer rigtig godt sammen med arbejdsmedicinsk klinik. Friklinikken har også en smerteklinik, som man kunne forestille sig fagligt samarbejde med, siger Per Busk.

Han peger desuden på, at Grindsted Sygehus har flere ambulatorier, ortopædkirurgi, røntgenafdeling og laboratorium.

- Der er de samarbejdspartnere, som arbejdsmedicinerne har brug for, mener Per Busk.

Grindsted daghospital

Tanken med det nye daghospital, som også er en del af foreslaget, er, at patienter - fortrinsvis fra Billund Kommune - her kan få forskellige former for behandlinger og bagefter komme hjem og sove i deres egen seng.

Det vil især dreje sig om KOL-patienter, patienter med diabetes samt hjertepatienter.

- Det handler om at rykke grænsen for, hvornår man skal indlægges. Det har de gode erfaringer med i Tønder, og det bliver også noget, vi kommer til at arbejde med i Esbjerg, siger Per Busk.

Daghospitalet forventes at være i drift i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce