Annonce
Billund

Grindsted-sygeplejerske om at blive tvunget til at flytte arbejdsplads: Vi er chokerede og stille

De er vant til byggerod på sygehuset i Grindsted. Seneste i forbindelse med, at friklinikken fra Give flyttede ind med 100 medarbejdere. Portør Jørn Jensen fungerede som guide. Han kalder forslaget om at fjerne 24 sengepladser for "meget træls". Arkivfoto: Martin Ravn
Sygeplejesker på det medicinske sengeafsnit i Grindsted lyttede chokeret til forslaget om, at deres arbejdsplads skal flyttes til Esbjerg.

Gridnsted: Fredag klokken 9 var medarbejderne på det medicinske sengeafsnit i Grindsted indkaldt til orienteringsmøde med SVS-direktør Per Busk. De tog chokerede mod forslaget om at flytte deres afdeling til Esbjerg.

- Det havde vi overhovedet ikke set komme. Vi er chokerede, og folk var stille på mødet, fortæller Gitte Stenbæk, der er tillidsrepræsentant for afdelingens 35 sygeplejersker.

Selvom alle får tilbud om at flytte med til Esbjerg, og Gitte Stenbæk håber, at de vil gøre det, ved hun, at nogle får praktiske problemer med at få afstand og børnepasning til at hænge sammen.

- Men det er en fordel, at vi flyttes samlet. Så kan vi tage vores gode arbejdsmiljø og vores kultur med til Esbjerg.

Medarbejderne samles til personalemøde på mandag, hvor alle kan komme med deres spørgsmål og frustrationer. Herefter samles de igen for at udfærdige et høringssvar til regionens sundhedsudvalg.

Selvom Gitte Stenbæk og hendes kolleger er kede af det, er hun ikke sikker på, at ideen om at flytte afdelingen er decideret dårlig.

- Nu skal det lige bundfælde sig. De lægger vægt på patientsikkerhed og vagtberedskab, og i det lys giver det god mening. Men vi er kede af det. Det er et fantastisk sygehus, vi har i Grindsted, siger hun.

Annonce

Rigtig træls

Også i serviceafdelingen, der blandt andet tæller portørerne, bredte nyheden sig fredag som en chokbølge.

- Det er en rigtig træls situation. Jeg synes, det er ærgerligt, for i dag fungerer vi rigtig godt sammen med sygehuset i Esbjerg. Især for vores område er det trist, for det her er et eksempel på, at man saver endnu en skive af salamien, siger Jørn Jensen, tillidsmand for portørerne.

Hans egen afdeling bliver ikke direkte berørt i form af fyringer, og han håber, at sygehuset nu kan skrue op andre steder.

- Vi har jo fortsat de planlagte knæ-,hofte- og brokoperationer, og dem håber jeg, vi kan få flere af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce