Annonce
Billund

Grindsted-udflytter fylder 80 år

Lise Hjorth tilbragte sin barndom i Grindsted og følger - også - med i hjembyens forhold. Den skulle nødig stå i skyggen af Billund, mener hun. Privatfoto

Lise Hjorth blev født i Grindsted 10. februar 1939 som datter af slagteridirektør Niels Hjorth og Gerda Hjorth.

Lise Hjorth blev student fra kostskolen Th. Langs i Silkeborg og læste engelsk på City of London College og senere fransk på Sorbonne i Paris.

I 1963 flyttede hun med sin kommende mand til USA, hvor hun i New York blev personaleuddannelseschef i verdens største brancheforening for stormagasiner.

Parret flyttede senere til Canada og Belgien, hvor en datter kom til, samt til Norge, hvor sønnen blev født.

I 1970 slog familien sig ned i Hellerup. Ægteskabet sluttede i 1977, hvor Lise Hjorth var godt i gang med sin lange karriere i Magasin.

Har de seneste år været aktiv i Støttekomiteen for Tibet. En interesse der blev vakt, da hun i 70 års-gave fik en rejse til Nordindien og senere samme år var NGO-værtinde for den tibetanske delegation under klimatopmødet i København.

Er med i gruppen Anlæggets Venner i Grindsted, der arbejder for en festlig fejring af byens kampestens-opbyggede talerstol, der Grundlovsdag i år fylder 100 år..

Fødselsdagen fejres i Tibets tegn, hvor ønsket om gaver er erstattet med en indsamling til fordel for det børnehjem for tibetanske flygtningebørn, som Lise Hjorth har støttet i 10 år.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];