Annonce
Sport

Grindsted vandt endelig på Fyn og tog 9. sejr

Grindsted GIF ligger nr. 1 i 2. division i håndbold. Arkivfoto: Martin Ravn
GGIF Håndbold vandt søndag over Svendborg på Fyn, hvor GGIF ellers har haft det svært.

Grindsted: Efter to nederlag og to uafgjorte i de sidste fire besøg på Fyn lykkedes det søndag for GGIF 2. dividionsherrer at vinde på Fyn, da Svendborg blev besejret 15-26.

Svendborg havde allerede inden kampen proklameret, at deres taktik for kampen var at forsøge at spille lange angreb med det håb, at det langsomme tempo ville skabe problemer for GGIF.

Kampen blev derfor noget ujævn, men var hele vejen igennem præget af en god defensiv med to gode målmænd, der tilsammen præsterede 20 redninger bag et forsvar, der gav gode arbejdsbetingelser.

Allerede efter de første 15 minutter havde GGIF sat sig på kampen og bragt sig foran 2-9. Svendborg fik dog efterfølgende straffet et par tekniske fejl, ligesom Daniel Jørgensen fik to 2-minuttersudvisninger. Det gav en lidt mærkelig afslutning på halvlegen, men GGIF kunne dog gå til pause foran 8-13.

Annonce

Målscorer

Jacob Pedersen: 6 mål

Thomas Theilgaard: 4 mål

Daniel Jørgensen: 4 mål

Bjarke Nybo: 4 mål

Frederik Nielsen: 3 mål

Hjalmar Andersen: 3 mål

Sune Skovsen: 1 mål

Nicklas Bjørn: 1 mål

Overbevisende sejr

I anden halvleg fik GGIF bedre styr på kontrafasen, og stille og roligt blev afstanden øget.

Svendborg havde meget svært ved at lave mål, og selvom GGIF fik lavet et par tekniske fejl for meget, så kunne holdet tage hjem med en sejr på 15-26.

I anden halvleg var der ligeledes debut til U19-spilleren Sune Skovsen, der kom ind og leverede en flot defensiv indsats som back i forsvaret og fløj i angrebet.

- Det er glædeligt, at vi holder højt defensivt niveau i hele kampen, samt at 18-årige Sune Skovsen kunne få debut som back i forsvaret og fløjangrebet. En opgave, han løste til UG, og som han krydrede med en sikker scoring. Nu ser vi frem til sidste kamp i 2019, hvor vi tager imod Silkeborg Voel på torsdag, lød det fra en meget tilfreds cheftræner Flemming Pedersen efter den første sejr på Fyn.

Med resultatet ligger GGIF alene i spidsen af 2. division med ni sejre i ti kampe og 19 point - et mere end Faaborg ØH på 2. pladsen.

Redaktionen bringer dette kampreferat i samarbejde med GGIF Håndbold, som selv har skrevet referatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];