Annonce
Sport

Grindsted vandt lokalopgør i fremragende kulisse

Grindsted GIF var i størstedelen af de 60 minutter i kontrol med hjemmeholdet fra Give. Sejren lød på 26-23, og Grindsted ligger dermed fortsat på førstepladsen, som giver avancement til 1. division. Foto: Jim Hoff
Lokalopgøret i Give blev afviklet i en fyldt hal, hvor det lykkedes topholdet fra Grindsted at have godt styr på hjemmeholdet og sætte yderligere to point ind på kontoen.

Grindsted: Turen hjem ad Diagonalvejen og Tingvejen fra Give til Grindsted blev torsdag aften ganske morsom for de lokale håndboldherrer. Efter et hæsblæsende lokalopgør i 2. division kunne de lokale spillere fra Grindsted sætte yderligere to point ind på kontoen og dermed konsolidere duksepladsen i rækken. Grindsted var gennem hele kampen foran, og efter de 60 minutter viste haluret en sejr på 26-23 til Grindsted.

- Langt hen ad vejen er jeg tilfreds med spillernes indsats. Jeg var lidt usikker på, hvor vi stod efter en lang periode med ”bløde kampe”, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen.

Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst fra start og scorede de to første mål. Havde det ikke været for målmand Christian Wetche, som snuppede et straffekast, var det endda blevet 3-0, men den redning fik tilsyneladende Grindsted-spillerne i gang.

Annonce

Grindsteds målscorere

Jacob Pedersen - 6 mål.

Frederik Nielsen - 4 mål.

Thomas Theilgaard - 4 mål.

Bjarke Nybo - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Rolf Ravn - 2 mål.

Emil Larsen - 1 mål.

Mange tekniske fejl

I resten af halvlegen fungerede både forsvars-, målmands- og kontraspillet, som det skulle, og da der var spillet 20 minutter, var Grindsted foran med 12-5. Halvlegen lugtede af opvisning, og den endte med en føring på 15-10 til Grindsted.

2. halvleg blev mere rodet og bød på lidt for mange tekniske fejl. En lidt sjusket afslutning gav Give lov til at pynte på resultatet, men selvom 26-23 lyder nogenlunde jævnbyrdigt, var de to point aldrig for alvor i fare.

Mens Flemming Pedersen var godt tilfreds med spillernes indsats, kunne han godt selv have leveret bedre på bænken, mener han.

- Jeg er ikke helt tilfreds med, at jeg ikke fik fordelt ressourcerne lidt bedre, så vi kunne have holdt trykket i kontrafasen gennem hele kampen. Stor ros til Give for et godt arrangement og ikke mindst kæmpe ros til alle de mange mennesker, der kom til Give og støttede os, siger Flemming Pedersen.

Ærgrelse i Give

Ikærhallen i Give var fyldt godt op, og de mange tilskuere skabte en fremragende kulisse for en håndboldkamp. I hjemmeholdets lejr var der naturligvis ærgrelse over nederlaget.

- Grundlæggende ærgrer jeg mig over nederlaget, for havde vi været noget mere kyniske, og havde vi lavet knap så mange tekniske fejl (11 stk.,red.), så lå der altså point til os i denne her svære kamp mod et rigtig godt hold. Når det er sagt vil jeg rose mine spillere for en god og helhjertet indsats gennem hele kampen. Hvis vi bliver ved med at levere så godt resten af sæsonen, vil mange hold i rækken få problemer med at slå os, lød det efterfølgende fra Give-træner Martin Schmidt, hvis hold er placeret midt i rækken.

Grindsteds næste kamp er søndag den 26. januar, når ligareserverne fra ambitiøse Fredericia HK kommer på besøg i Lynghallen i Grindsted til en kamp, der begynder klokken 14.30.

Grindsted-træner Flemming Pedersen ligner ikke en, der helt forstår, hvorfor han skulle præsenteres for dommerens gule kort. Foto: Jim Hoff
Selvom Give scorede kampens første to mål, var Grindsted i kontrol, og efter 20 minutter var stillingen 12-5 til gæsterne. Give var aldrig for alvor i nærheden af point. Foto: Jim Hoff
Thomas Theilgaard, der huserer på Grindsteds højre fløj, scorede fire gange i lokalopgøret mod Give. Foto Jim Hoff
Daniel Jørgensen og de øvrige Grindsted-spillere skal i aktion igen den 26. januar, hvor ligareserverne fra Fredericia kommer på besøg i Lynghallen. Foto: Jim Hoff
HK Give Fremad ligger solidt placeret i midten af 2. division, mens det ser bedre ud for Grindsted, som endnu ikke har tabt i denne sæson og styrer direkte mod en billet til 1. division. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce