Annonce
Billund

Grindsted: Vegetarer og landmænd mødes til debat om fremtidens landbrug

Grindsted Landbrugsskole, Jysk Landbrug og Landboungdom inviterer til debataften under overskriften: Landbrugets fremtid. PR-foto
Fremtidens landbrugsproduktion er til debat på Grindsted Landbrugsskole, når vegetarer og landmænd mødes.

Grindsted: Der er lagt op til en heftig debat, når Grindsted Landbrugsskole, Jysk Landbrug og Landboungdom inviterer til en aften under overskriften: Landbrugets fremtid.

- I de senere år er debatten blevet skærpet omkring, hvordan dansk landbrugsproduktion skal foregå i dag og i fremtiden. Der stilles store krav fra politikerne og forbrugerne til, hvordan vi producerer, så derfor er det helt naturligt for os, der uddanner fremtidens landmænd, at deltage i debatten om, hvad vi skal uddanne de unge mennesker til, forklarer forstander Lene Søholt Jacobsen, Grindsted Landbrugsskole, om baggrunden for den kommende debataften, i en pressemeddelelse.

Her vil der blandt andet blive diskuteret, om den danske ko skal erstattes af en plante? Hvor stor magt har forbrugerne ude i supermarkedet? Og hvad tænker en vegetar?

Annonce

Giver den gas

Og der er ingen tvivl om, at de inviterede er klar til at give den gas.

- Det bliver en aften, hvor vi landmænd ikke skal regne med at blive strøget med hårene, men det skal vi heller ikke. Vi skal alle blive klogere på, hvad fremtidens forbrugere de forventer, og hvad de vil forpligte sig til, for vi er klar til at producere det, som efterspørges i fremtiden, siger H.C. Gæmelke, landmand og formand for Jysk Landbrug.

H.C Gæmelke vil agere ordstyrer på aftenen, hvor oplægsholderne og paneldeltagerne er Rune C. Dragsdahl, generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening, Thomas Roland, ansvarlighedschef hos Coop, Erling Bonde, økologisk landmand, og Christian Lund, formand for Dansk Kvæg.

Slutter med et smil

Som afslutning på aftenen skal smilene tilbage på læberne, så derfor kommer den landskendte syngende landmand Thomas Birkedal og underholder. Thomas Birkedal er bedst kendt for sin sang om tarteletter sunget og filmet i sit traktorførerhus, som blev et viralhit på facebook med tusindvis af seere.

Debataftenen er tirsdag 26. november kl. 19 på Grindsted Landbrugsskole, Tronsø Parkvej 40. Arrangementet er gratis og uden tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];