Annonce
Billund

Grindstedforureningen: Er det for komplekst og har man levet lidt på en løgn?

På luftfotoet her fra 2019 ses banegravsdepotet - striben mellem træerne - i forgrunden. Fabrikken i baggrunden hedder i dag IFF, og det er i princippet samme fabrik som Grindstedværket, men ejeren var en anden dengang. Arkivfoto: Martin Ravn

Læserbrev: Det, mener byrådsmedlem Ole Marcussen, kan være noget af forklaringen, når det kommer til, hvorfor der ikke bliver talt mere om Grindstedforureningerne. Borgmester Ib Kristensen og Per Nyhus er begge enige om, at forureningerne har været for langt nede på agendaen.

Derfor er vi også glade for, at vores kommende borgmester, Stephanie Storbank, har meldt ud, at hun gerne vil være garant for at tage dialogen med borgerne, interesseorganisationer og regionen. Men allervigtigst, at hun mener, at der skal ryddes op flere steder end bare ved åen, og at hun samtidig gerne vil medvirke til at få presset på over for staten, så der kommer flere penge på bordet, og oprensningen kan blive en realitet.

Derfor er det til stor undren, at Stephanie Storbank (V) Ann Charlotte Vilstrup (S) og Allan Munk Nielsen (K) i sidste uge melder ud, at Grindstedforureningerne er med i konstitueringen, med den begrundelse at den politiske følgegruppe, der blev nedsat i denne byrådsperiode, forsætter i næste periode. At følgegruppen forsætter, er ikke ensbetydende med, at Grindstedforureningerne kommer højere op på dagsordenen, eller at vi som borgere så kan regne ud, at forureningerne er med i konstitueringsaftalen, når det ikke er nedfældet på skrift.

Annonce

Flere politikere har op til valget erkendt, at man har været for tavse i forhold til forureningerne. Så når Stephanie Storbank udtaler, at hun tror, at borgerne har brug for at mærke, at de bor i en kommune, der tager forureningerne alvorligt og at man udadtil får signaleret, at vi bor i en by med udfordringer, så har hun fuldstændig ret, for Grindsted er den eneste by i Danmark, hvor man bor ovenpå forureninger, der lige nu forsat breder sig.

Selvom vi er glade for følgegruppens arbejde, og meget er sket de sidste fire år, så mener vi ikke, at en følgegruppe er nok, men at der bør være en fælles skriftlig forpligtelse. Det gælder ikke bare fra de partier, der har lavet en konstitueringsaftale, men gerne fra samtlige partier. For alle byrådsmedlemmer kan fint rykke i tråde længere oppe, selvom man ikke har et parti bag sig, i regionen eller i Folketinget. Dermed sender man også et signal til borgerne, at I mener det, når der bliver sagt, at borgerne har brug for, at vi tager det her alvorligt.

Som det ser ud lige nu, er det kun forureningen fra den tidligere fabriksgrund, der er på finansloven, så hvis man ønsker, at banegravsdepotet, afløbsgrøften og eventuelt den gamle losseplads også skal med på finansloven, så er det ikke nok, at vi siger, at det er regionens opgave, så er det kommende Byråd også nødt til at melde ud, hvad det er, de har af ønsker og synliggøre, hvad de præcis arbejder henimod.

At følgegruppen forsætter, er ikke ensbetydende med, at Grindstedforureningerne kommer højere op på dagsordenen, eller at vi som borgere så kan regne ud, at forureningerne er med i konstitueringsaftalen, når det ikke er nedfældet på skrift.

Annonce
Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa Kommune

Annonce