Annonce
forside

Grindsteds mesterbokser sigter efter OL

Nikki Møller Nielsen (i blåt) var fredag aften i ringen for første gang siden sin DM-triumf i sidste weekend. I en meget tæt kamp vandt han knebent på point mod Tadas Sakocius fra BK Wedala i Vejle. Foto: Alex Hermann.

Grindsted AK har fået sin første danske seniormester i boksning. Nu satser Nikki Møller Nielsen på de store turneringer, og det helt store mål er OL i 2020.

Grindsted: Fredag aften var Grindsted Atlet Klubs bedste bokser, Nikki Møller Nielsen, tilbage i ringen, mindre end en uge efter han opnåede karrierens største resultat ved at vinde det danske mesterskab.

Grindsted AK holdt stævne hjemme i Magion, og Nikki Møller Nielsen, som ved de danske mesterskaber snuppede guldmedaljen i weltervægt (69 kilo), boksede en hård og tæt kamp mod Tadas Sakocius fra BK Wedala i Vejle. Dommerne var uenige om afgørelsen, men da to dommere havde Nikki Møller Nielsen som vinder, mens kun en enkelt pegede på Vejle-bokseren, endte det med en populær hjemmesejr. En sejr, der var en stor lettelse for hovedpersonen.

- På hjemmebane har man en masse opbakning fra folk, som regner med, at man kan vinde. Så er man nødt til at give den en ekstra skalle, lød det efterfølgende fra Nikki Møller Nielsen, som nu har sat sig større mål med karrieren.

- Der er selvfølgelig et nordisk mesterskab, jeg også gerne vil vinde. Det er de store turneringer, jeg går efter nu, sagde Nikki Møller Nielsen, som ikke lagde skjul på sin helt store drøm: Deltagelse ved OL i 2020.

Annonce

De var i ringen

Seks Grindsted-boksere vandt fredag aften deres kampe ved hjemmestævnet i Magion. De seks var: Armend Muli, Nik Møller Nielsen, Simon Hede Jensen, Martin Egebæk, Leutrin Muli og Nikki Møller Nielsen.Julius S. Thomsen og Kian Møller Nielsen tabte deres kampe.

Martin Egebæk blev kåret som stævnets bedste tekniker, mens Leutrin Muli fik prisen som stævnets bedste fighter.

Nik Møller Nielsen (i blåt) er regerende dansk mester i U15. Fredag aften besejrede han Gustav Mortensen fra Varde AK på point i vægtklassen myggevægt, hvor bokserne højst må veje 44,5 kilo. Foto: Alex Hermann.

Talentfulde brødre

Det er første gang nogensinde, at Grindsted AK har en dansk seniormester.

- Det betyder, at vi har vist, at vi kan være med i en liga, hvor det ellers kun er de store klubber, der kan klare sig, siger Jørgen Hede Jensen, formand for Grindsted AK.

Også Nikki Møller Nielsens to brødre, Kian og Nik, har vist stort potentiale i bokseringen. Også de snuppede i sidste weekend DM-guld. Det skete i henholdsvis U17- og U15-rækken. Håbet og troen på, at de med tiden kan nå op på et lige så højt niveau som søskendeflokkens ældste, er absolut til stede.

- De har meget potentiale. Rigtigt meget. De kan komme til at nå lige så langt som storebror, siger Jørgen Hede Jensen.

Også André Bennetsen blander sig gerne blandt de bedste i landet. Han nåede i sidste weekend til DM-finalen i bantamvægt (56 kilo), hvor han dog tabte.

Den mellemste Møller Nielsen-bror, Kian, havde det i perioder svært mod Jacob Bank fra BK Wedala i Vejle. Kampen endte med en pointsejr til Vejle-boksere. Foto: Alex Hermann.
Kian Møller Nielsen fra Grindsted AK tager imod en træffer fra Jacob Bank fra BK Wedala. Foto: Alex Hermann.
Torben Prüsse fra Vejle AK tabte på point til Johan Jansinsson fra Esbjerg ABK. Foto: Alex Hermann.
Torben Prüsse fra Vejle AK tabte på point til Johan Jansinsson fra Esbjerg ABK. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce