Annonce
Billund

Grindsteds unge har valgt uddannelser: Færre elever kan koste en klasse på gymnasiet

Gitte Vest Barkholt, rektor på Grindsted Gymnasium & HF, og Jesper Dahlmann, direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted, fortsætter processen med at fusionere de to gymnasier til Grindsted Gymnasierne. Færre elever presser Grindsted Gymnasium igen i år. Arkivfoto
Folkeskolens afgangselever har valgt, hvad de ønsker efter sommerferien. Grindsted Gymnasium & HF bliver presset og får en hf-klasse mindre. Det kan dog ændre sig, når vi kender valget hos elever fra andre kommuner.

Grindsted: 512 elever i 9. og 10. klasse i Billund Kommune har nu afleveret deres ønsker for næste skoleår. Af dem har 211 ønsket at kommer på et af gymnasierne i Grindsted.

For Grindsted Gymnasium & HF betyder de unges valg, at man kan forberede sig på at tage imod tre nye stx-klasser og en hf-klasse. Det er én hf-klasse mindre end i dag. Rektor Gitte Vest Barkholt forventer dog, at der inden sommerferien kan ske noget på hf-fronten.

For Erhvervsgymnasiet Grindsted betyder de unges valg, at der er status quo på skolen.

Annonce

Til august starter således fem klasser i alt, nemlig to hhx, én htx, én eud/eux samt én studiekompetencegivende klasse (for dem, der vil have både svendebrev og gymnasial uddannelse).

Der ser fornuftigt ud

- Vi har været meget spændte, fordi vi på grund af corona ikke har kunnet give eleverne den vejledning, de plejer at få eller mulighed for at komme i brobygning. Men det har vi altså ikke kunnet mærke på vores elevtilgang, så det ser ganske fornuftigt ud og lever op til det, vi har budgetteret med, siger direktør Jesper Dahlmann.

UU-vejleder Carsten Søndersø Riemann pointerer, at de nuværende tal er udtryk for et øjebliksbillede, som formentlig vil ændre sit tættere på sommerferien.


Vi har været meget spændte, fordi vi på grund af corona ikke har kunnet give eleverne den vejledning, de plejer at få eller mulighed for at komme i brobygning.

Jesper Dahlmann


Annonce

Hvad med dem fra Ansager

Det skyldes blandt andet, at man endnu ikke ved, hvor mange unge fra andre kommuner der har valgt Grindsted som deres uddannelsessted. Uddannelsesstederne i Grindsted har traditionelt også trukket ansøgere fra både Varde Kommune (Skovlund og Ansager) og fra Herning Kommune (Stakroge og Skarrild).

- Derudover kan der komme en vridning i tallene, når næste parathedsvurdering kommer, og gymnasierne har holdt deres optagelsesprøver, siger han.

Annonce

Grindsted Gymnasierne

Mens søgningen til gymnasierne godt kunne give anledning til panderynker, fortsætter processen med at fusionere de to gymnasier. På begge skoler er man i gang med at samle det materiale, som kan give de to bestyrelser et grundlag at træffe en endelig beslutning ud fra - dette forår. De to gymnasierne har allerede fået fælles hjemmeside: Grindsted Gymnasierne.

- Når vi gerne vil bevare det brede uddannelsesudbud herude, hvor der er lidt længere mellem husene, så skal vi gøre noget med at optimere driften, sørge for at have de rigtige tilbud og de rigtige miljøer. Det tror jeg bedst, vi gør sammen, siger Jesper Dahlmann.

Sådan har 512 unge i Billund Kommune valgt

  • Af de 512 elever har 189 elever valgt at tage et 10. klasses skoleår. 139 tager på efterskole. 47 vil på 10. klassecentret i Grindsted.
  • Gymnasieuddannelserne begynder 211 elever på. De fordeler sig således: Stx: 89, hf: 18, hhx: 64, htx: 29. Desuden har 11 valgt internationale gymnasier i Esbjerg og Kolding.
  • Erhvervsuddannelser: 96 elever
  • Andre aktiviteter som sabbatår, et år i udlandet, FGU eller STU: 19 elever
Annonce
Billund For abonnenter

Lokal DF-politiker bakker Merete Dea Larsen op som formand: - Messerschmidt eller Henriksen vil føre til en splittelse

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce