Annonce
Livsstil

Groft tilfælde af ulovligt fiskeri i Kongeåen: Odder fundet druknet i ulovlig ruse

Den fredede odder er druknet efter at være svømmet ind i ulovlig ruse i Kongeåen ved Hjortlund. Ejeren af rusen er det endnu ikke lykkedes at identificere. Foto: Fiskeristyrelsen
Efter anmeldelse om en ulovlig ruse rykkede Fiskeristyrelsen ud til Kongeåen ved Hjortlund. Her fandt man en død udgave af den fredede odder, og ejeren af rusen kan nu se frem til klækkelig bøde - hvis man kan finde frem til vedkommende.

Hjortlund: Mandag formiddag den 26. april 2020 modtog Fiskeristyrelsen en anmeldelse om en ruse i Kongeåen. Kort efter blev fiskerikontrollører fra Fiskeristyrelsens afdeling i Kolding sendt afsted mod Gredstedbro, fordi det er forbudt at fiske med ruser i ferskvand fra 16. oktober og frem til 31. juli.

Opstrøms Hjortlund fandt fiskerikontrollørerne en ruse i den ene side af åen, fortæller fiskerinspektør Claus Wille fra Fiskeristyrelsen.

I rusen lå en druknet odder.

Annonce

- Det er er groft tilfælde af ulovligt fiskeri, siger Claus Wille og forklarer, at odderen er fredet i Danmark. Netop derfor er der regler om, at ruser i ferskvand skal monteres med en særlig stoprist eller odderrist, der forhindrer odderen i at svømme ind i rusen og drukne, som det er sket for den unge odder i Kongeåen.

Mangler ejeren

- Rusen manglede både mærkning med ejerens navn og adresse og havde ulovligt maskemål. Herudover manglede rusen den lovpligtige stoprist, og det fik desværre fatale konsekvenser for en ung odder, som viste sig at være druknet i rusen. Odderen var svømmet ind i rusen for at spise de fisk, som rusen havde fanget. Da der ikke var monteret en stoprist i rusen, er den jo så blevet fanget inde i rusen uden at kunne komme fri, siger Claus Wille og forklarer, at der venter ejeren en klækkelig bøde.

Sagen bliver nu meldt til politiet, fordi fiskerikontrollen ikke har kunnet identificere ejeren af den ulovlige ruse. Skulle fiskeren melde sig, eller politiet finde frem til vedkommende, venter der en bøde på mindst 10.000 kroner, konfiskation af rusen samt frakendelse af retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce