Annonce
Sport

Grosjean er hurtigere end Magnussen i Singapore-træning

Thomas Peter/Reuters
Kevin Magnussen gennemførte 22 omgange og blev registreret for 16.-bedste tid i første træning i Singapore.

Formel 1-danskeren Kevin Magnussen måtte se teamkollega hos Haas Romain Grosjean køre hurtigere i første træning i Singapore.

Det amerikanskbaserede team meddelte torsdag, at de to kørere fortsætter i 2020 på trods af en sløj pointhøst hidtil i 2019.

Fredag formiddag dansk tid var de to kørere for første gang i aktion efter offentliggørelsen, og her havde franskmanden mest fart i raceren.

Begge blev dog placeret i dårligste halvdel blandt kørerne. Grosjean blev noteret for en 12.-plads i tiden 1 minut og 42,630 sekunder.

Magnussen skrev sidste år historie, da han slog banerekorden med tiden 1 minut og 41,905 sekunder.

Så hurtigt gik det ikke fredag formiddag for Magnussen, der kørte 22 omgange og havde 1 minut og 43,150 sekunder som bedste tid. Det rakte kun til en 16.-plads.

Ingen af dem var i nærheden af Max Verstappen (Red Bull), der var hurtigste mand foran Sebastian Vettel (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes).

Fredagens anden træning gik ikke bedre for de to Haas-kørere. Tværtimod. Her sluttede Grosjean som nummer 17, mens Magnussen sluttede to pladser længere tilbage.

Denne gang var Hamilton hurtigst foran Verstappen og Vettel.

Lørdag klokken 12 træner Formel 1-kørerne sidste gang på vejene i Singapore. Lørdag er der også kvalifikation, mens der køres om point søndag.

I VM-stillingen er Magnussen på 16.-pladsen med 18 point, mens Grosjean er en tak længere nede med en pointtotal på otte. 14 af sæsonens 21 grandprixer er kørt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce