Annonce
Erhverv

Grossistvirksomhed har købt virksomhed med speciale i håndklæder og sengetøj

Grossistvirksomheden Schou, der har hovedkontor på Nordager i Kolding, har købt virksomheden An-tex, der er en mindre dansk virksomheden med syv ansatte, der har base i Ishøj. Foto: Schou
Grossistvirksomheden Schou, der leverer nonfood-produkter til store detailvirksomheder, vokser yderligere, efter virksomheden har købt An-Tex, der primært sælger håndklæder og sengesæt.

Kolding: Grossistvirksomheden Schou vokser igen. I efteråret købte virksomheden, der har hovedkontor i Kolding, en svensk forretning, der sælger boliginteriør, og nu har virksomheden købt An-tex, der er en mindre dansk virksomheden med syv ansatte, der har base i Ishøj.

De syv ansatte sælger primært håndklæder og sengetøj til store detailkæder, og virksomheden har en trecifret omsætning. Schou sælger i dag blandt andet værktøj, køkkenudstyr og havemøbler til danske og europæiske detailkæder, og i seneste regnskab rundede omsætningen 1,4 milliarder kroner.

- Vi gør det blandt andet for at hente omsætning ind i vores forretning, og så vil vi gerne brede de her kategorier ud til nogle af de kunder, vi har i forvejen. De syv medarbejdere når en fantastisk stor omsætning, og de sælger til nogle af de helt store kunder som blandt Jysk og andre store detailkæder, siger Gotfred Christiansen, der er administrerende direktør i Schou.

Kort om Schou

Schou er en af de største nonfood-grossister Norden. Schou har sælger blandt andet el-værktøj havemaskiner, værktøj, haveredskaber, havemøbler, grilludstyr, køkkenudstyr og små møbler. Kunder er store danske og europæiske detailkæder.

Schou har salgskontorer i Norge, Sverige, Finland og Tyskland og kontor i Kina. Herudover har Schou i alt 75.000 kvadratmeter lager i Norge, Sverige og Danmark samt Nordens største showroom beliggende sammen med hovedkontoret i Kolding.

Lang overgangsperiode

Virksomheden er ejet af Jørgen Schou og Jysk-Koncernen. Jørgen Schou stiftede HP Isenkram, der er fusioneret med Schou, og i midten af 2017 købte Jysk-koncernen sig ind virksomheden, der har domicil på Nordager.

- Du kan vokse organisk, eller du kan købe dig til vækst. Her køber vi noget inden for et felt, hvor vi ikke er forvejen. Vi får nye muligheder, fordi det er nye varegrupper, og vi får fat i nogle andre kunder. Vi regner derfor med, at vi kan få det her selskab til at vokse yderligere, blandt andet gennem de kundekontakter vi har, siger Gotfred Christiansen.

Selskabet og de syv ansatte bliver i Ishøj, og den tidligere ejer og direktør, Arne Nielsen, skal det næste år oplære en ny direktør.

- Den type forretning er meget afhængig af relationer mellem mennesker. Derfor er det vigtigt, at vi får en god, lang overgangsperiode, siger Gotfred Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Flemming er fastligger på syvende sæson: Man behøver ikke at tage stilling til alle mulige ting

Annonce