Annonce
Danmark

Grotesk dyremishandling: Bedøvede hundehvalpe blev smuglet fra Polen i små bokse og solgt til danskere

FLENSBORG: Et par fra Danmark blev snuppet på fersk gerning, da de natten til torsdag omkring klokken 01.30 var i færd med en illegal hundehandel på åben gade i Harrisleer Straße i det nordlige Flensborg. Det var opmærksomme vidner, som tilkaldte politiet.

Sælgeren var undervejs i en Opel Zafira på polske nummerplader. I bilen befandt sig otte hundehvalpe samt en kat. Dyrene var spærret inde i små kasser, hvor de til dels var nødt til at stå på hinanden. Alle var de smurt ind i afføring og urin.

Den 34-årige polak kunne hverken fremlægge vaccinationsattester eller bevise, at han var dyrenes ejermand.

Dyrene havde åbenbart tørstet og drak grådigt det vand, betjentene gav dem. Hvalpene viste tydelige tegn på at være bedøvet.

Samtlige dyr blev konfiskeret på stedet. Det gjaldt også de hvalpe, som allerede befandt sig i det danske pars bil.

Formentlig stammer dyrene fra en af de mange illegale ”hundefabrikker” i Polen, hvor dyrene bliver avlet under rædselsfulde forhold. Ofte bliver syge og i mange tilfælde psykisk forstyrrede hundehvalpe solgt til enten godtroende eller bevidst ligeglade nye ejere.

Så sent som i august måtte de danske myndigheder aflive 25 hundehvalpe, som en 33-årig polsk mand forsøgte at smugle over grænsen ved Frøslev.

Fordi det seneste fund blev gjort i Tyskland med en lidt blødere lovgivning, blev hvalpene og katten indkvarteret på et dyreinternat i Flensborg, hvor de bliver undersøgt og behandlet.

Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming