Annonce
Navne

Grothe sætter sidste punktum i trilogi

Forfatteren Karen Grothe fra Nørhus Ballum er klar med tredje og sidste krimi i trilogien Krimi på kanten. Denne gang lokker et brutalt drab politikommissær Andersen fra politigården i Tønder til Ribe. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Politikommissær Thomas Andersen er netop blevet kastet ud i sin sidste sag. Det ved forfatter Karen Grothe fra Nørhus Ballum, der netop har sat sidste punktum i serien om politimesteren og en række brutale drab.

BALLUM: Forfatter Karen Grothe har netop sat sidste punktum i trilogien "Krimi på kanten" om den fiktive politikommissær Thomas Andersen fra politigården i Tønder.

Den nyeste krimi med titlen "Havfrue død" er netop færdig og afleveret til bogbutikkerne, så de trofaste læsere kan kaste sig over endnu en opklaring, som plejer at kaste adskillige forviklinger af sig.

Havfrue død byder - som sædvanlig fristes man til at sige - på en grusom forbrydelse. Men denne gang er forbrydelsen i modsætning til tidligere begået uden for Tønder Kommunes grænse - i Ribe for at være helt præcis. For at komme til bunds i sagen er han tvunget til at tage sit team fra Tønder med til domkirkebyen, hvor en ældre mand en tidlig morgen finder liget af en kvinde, der er klædt ud som en havfrue.

Annonce

Endnu et drab

Den udklædte kvinde findes på det store vandhjul ved Ydermøllen. Kvinden er stendød. Men hvem er hun og hvorfor bliver hun udstillet på en så fantasifuld og brutal måde?

Det forsøger Thomas Andersen at afdække. Men det viser sig hurtigt, at fortid og nutid blandes i et uskønt og farligt miks - og tingene bliver ikke lettere af, at der midt under opklaringen sker endnu et drab, der drejer efterforskningen i en ny retning. Den nye retning tvinger Andersen til at tage begreberne jalousi og hævnfølelse med i betragtningen, før han endelig kan lægge sagen fra sig - og hans forfattermor dermed kan sætte det allersidste punktum i trilogien.

- Nu skal jeg til at finde på noget nyt, siger Karen Grothe, der med sin mand Henning - der har en fortid i forsvaret - har udarbejdet de mange plot i trilogien i huset fra 1750'erne i Nørhus Ballum.

Stammer fra Ribe

Karen Grothe, der oprindeligt er fra Ribe, har bestridt en lang række forskellige job. Hun er uddannet bankassistent ved Sydjysk Landmandsbank i Ribe, siden har hun arbejdet som nattevagt på et asylcenter og været kontormus hos Dansk Flygtningehjælp. I 2005 blev hun uddannet meritlærer og underviste efterfølgende i fem år i historie og dansk.

- Jeg holder meget af Sønderjylland. Jeg bor her og kender området godt, og jeg mener, at hvis man vil skrive om noget, så skal man skrive om det, man kender til. Og det er en god mulighed for at brede en fortælling fra Vadehavet ud, har forfatteren tidligere fortalt.

Hun har i øvrigt netop fejret sin 70-års fødselsdag.

Kommissær Andersens tidligere meritter er forinden "Havfrue død" beskrevet i bøgerne "Hævn" og "Memento Mori".

Havfrue død er på 410 sider og koster 229 kroner. Den fås også som e-bog til 99 kroner.

I øvrigt udkommer alle tre krimier som lydbøger i begyndelsen af 2020.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce