Annonce
Haderslev

Grove hærværk har ramt Gram Slot

Slotssøen blev i weekenden tømt for vand, så Gram Slots fundament blev blotlagt. Arkivfoto
Slusen til Gram Å blev søndag åbnet og slotssøen tømt for vand så slottets fundament blev blotlagt.

Et par grove hærværk gik søndag til mandag ud over Gram Slot og en nedlagt stald på Udsigtsvejen i Kastrup sydøst for Gram. Det groveste gik ud over Gram Slot.


Det er påfaldende, at der kommer to hærværk i det samme område inden for det samme tidsrum

Morten Alslev


Annonce

En ukendt person fik på en eller anden måde sin hånd ind gennem et gitter og fik fat i en kontakt til slusen og drejet på den, så slusen åbnede og slotssøen blev tømt for vand. Det er særlig groft af to grunde.

– Dels er der fare for fiskebestanden. Men slottet kan også få skader på egetræsfundamentet, forklarer politikommissær Morten Alslev.

Ifølge politiets oplysninger blev søen ”tømt” for vand. Hvor meget vand, der løb ud, er dog uvist.

64 knuste ruder

Ved det andet hærværk blev der knust 64 ruder i en nedlagt stald på Udsigtsvejen. Stalden var ulåst, så gerningsmanden eller -mændene har uhindret kunnet smadre ruderne både udefra og indefra. Indenfor har de fundet brændestykker, som de har kastet gennem ruderne. Der er også brugt sten.

Det kan være de samme gerningsmænd.

– Vi har ikke noget belæg for at sige, at det er de samme, men det er påfaldende, at der kommer to hærværk i det samme område inden for det samme tidsrum.

Anmeldelsen om tømningen af slotssøen kom mandag klokken 13.04. Kontakten til slusen er tilsyneladende blevet aktiveret mellem søndag klokken 00.00 og mandag klokken 06.00.

Anmeldelsen om hærværket på stalden kom mandag klokken 12.57. Stalden og Gram slot har forskellige ejere, og Gram og Nybøl Godser A/S har ikke noget med ejendommen i Kastrup at gøre.

Vidner eller andre med viden om hærværkene kan kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Kolding

Vandscooter-bølle idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste: Kan miste førerretten, efter han sejlede for hurtigt tæt på kysten

Annonce