Annonce
Billund

Grundejere skal skovle mere sne: - Det kommer til at give mange utilfredse borgere

Flere steder må grundejerne selv i gang med den store sneskovl, når det bliver vinter. Arkivfoto

Med nye regler i hånden vil Billund Kommune lægge mere arbejde i forhold til snerydning over til grundejerne. Udvalgsformand erkender, at reglerne på området ikke er logiske.

Billund Kommune: Grundejerne i Billund Kommune kan fremover se frem til i endnu højere grad at skulle svinge med sneskovlen og rydde sne fra offentlige fortove.

Billund Kommune har besluttet, at den fremover vil følge det regulativ for renholdelse af veje og stier, som blev vedtaget for to år siden. I den mellemliggende periode har kommunen stået for renholdelse og snerydning flere steder, end den har været forpligtet til, men det er altså slut nu. Den tjans vil i stedet blive pålagt grundejerne.

Annonce

Kommunen har hidtil ryddet sne

I april 2016 godkendte Billund Byråd et revideret "regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Billund Kommune". I dette regulativ blev grundejere pålagt at rydde sne på fortove og offentlige stier i flere tilfælde end tidligere.

Trods godkendelsen af regulativet valgte Billund Kommune at fortsætte med at rydde sne på steder, hvor kommunen hidtil havde ryddet sne, men som ifølge det nye regulativ skulle holdes af grundejeren. Dette er slut nu.

Ingen sund fornuft

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Per Nyhus (DF), erkender, at de nye regler vil give nogle temmelig besynderlige situationer.

- Nogle steder vil det nok blive opfattet som om, vi ikke er rigtigt kloge, siger han.

Det gælder eksempelvis på Ribersvej i Grindsted, hvor fortovet hidtil er blevet ryddet langs hele vejen. Fremover er det imidlertid kun de korte stykker fortov, som bilisterne skal krydse for at komme ud på vejen, som bliver ryddet. Det vil sige, at sneploven stadig skal køre langs hele Ribersvej, men at den kun rydder sne ud for sidevejene.

- Den sunde fornuft er der ikke, men det er sådan, lovgivningen er. Hvis vi rydder sne nogle steder, selvom grundejeren har forpligtelsen, kan jeg forestille mig, hvordan reaktionerne vil blive andre steder. Når vi gør det sådan her, bliver alle behandlet ens i forhold til lovgivningen, siger Per Nyhus.

Utilfredse borgere

Grundejere har pligt til at rydde sne på fortovet ud for deres ejendom. Er ens grund en hjørnegrund, skal man rydde sne hele vejen rundt, hvis fortovet er sammenhængende, eller hvis der er adgang fra grunden flere fortove.

Per Nyhus forudser, at eksempel på Ribersvej, som også gælder andre steder i kommunen, vil komme til at medføre mishagsytringer fra borgerne. Det har han forståelse for.

- Det kommer til at give mange utilfredse borgere, for de vil ikke kunne forstå, at sneploven alligevel skal køre der, men at den skal hæve og sænke kosten, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce