Annonce
Kolding

Grundlagt i Kolding i 1987: Nu lukker Bianco-kæden de sidste butikker - blandt andet i midtbyen

Bianco åbnede tilbage i september sidste år en stor livsstilsforretning i Østergade. Her ses chef for retail hos Bianco Footwear, Karina Stokholm, i butikken. Hun oplyser, at man ikke endnu ved, hvornår butikken i Østergade præcist lukker. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Ejeren af skotøjskæden Bianco, Last Studio, har valgt at lukke de 23 butikker, der er tilbage i Danmark og Norge. Det betyder derfor også, at butikken i Østergade lukker.

Kolding: Efter flere år med underskud har har Bianco-kædens ejer, Last Studio, valgt at lukke alle 23 detailbutikker i Danmark og Norge, og det inkluderer derfor også butikken i Østergade.

Det sker, efter skokæden, der blev grundlagt i Kolding i 1987, tilbage i 2018 valgte at lukke sin butik i Kolding midtby for i stedet at satse på søsterbutikken i Kolding Storcenter. I september sidste år flyttede butikken så den anden vej til de større lokaler i Østergade, hvor man satsede på at blive mere en livsstilsforretning end udelukkende skobutik og blev nabo til Frk. Himmelblå, men efter lidt over et år drejer butikken nu altså nøglen om.

Chef for retail hos Bianco Footwear, Karina Stokholm, oplyser, at man endnu ikke ved, præcis hvornår butikken i Kolding har sidste åbningsdag.

Annonce

Shop i shop

På landsplan bliver det dog ikke nødvendigvis helt et farvel til Bianco-konceptet, da man fremover vil bygge forretningen op omkring først og fremmest grossisthandel. Det forklarer direktør i Bianco Footwear, Thomas Rosenvold Tygesen, til Avisen Danmark.

- Vi tror på en stærk fremtid for Bianco i et tæt samarbejde med professionelle aktører, der har et højt kendskab og stor berøringsflade med vores forbrugere. Herunder vil der blive diskuteret "Shop i Shop"- løsninger, der fremadrettet skal sikre Bianco-konceptets synlighed over for forbrugerne, siger Thomas Rosenvold Tygesen.

De danske Bianco-butikker, der altså alle lukker, er ifølge kædens hjemmeside fordelt på Aarhus, Horsens, Vejle, Randers, Køge, Rødovre og altså Kolding, mens ni butikker i Norge også lukker.

Om Bianco-kæden

Bianco blev grundlagt i Kolding i 1987 af René Piper Laursen, der ikke længere er en del af virksomheden.

I 2016 kom Anders Holch Povlsen til roret. Bestseller-milliardæren har mange gange skudt ny kapital i skokæden, der de seneste 10 år har tabt cirka 250 millioner kroner. I dag er Anders Holch Povlsen en af fire ejere.

Da det gik bedst, havde Bianco-kæden 180 butikker i fire lande. Nu er der 23 butikker tilbage, fordelt på det danske og norske marked, men de lukker altså nu alle sammen.

Vi tror på en stærk fremtid for Bianco i et tæt samarbejde med professionelle aktører, der har et højt kendskab og stor berøringsflade med vores forbrugere. Herunder vil der blive diskuteret "Shop i Shop"- løsninger, der fremadrettet skal sikre Bianco-konceptets synlighed over for forbrugerne.

Annonce
Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce