Annonce
Aabenraa

Grundtvigianere står til at miste flertallet

Der skal vælges 15 medlemmer til et nyt menighedsråd på tirsdag. Spørgsmålet er, om der melder sig kandidater nok. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Den grundtvigske liste har i dag absolut flertal med ni ud af de 15 pladser i menighedsrådet, men det kniber med at finde folk, der vil stille op.
Annonce

AABENRAA: Den grundtvigske liste har i øjeblikket ni af de 15 pladser i menighedsrådet, men kun tre af de nuværende medlemmer af rådet fra listen ønsker genvalg. Derudover er der  fundet en enkelt kandidat udefra.

- Det har vist sig rigtigt svært at overtale nogen til at stille op, siger Peter Jan Roust, der er en af de tre nuværende grundtvigianere i rådet, der har valgt at fortsætte.

Blandt dem, der ikke genopstiller, er den nuværende formand for menighedsrådet, Sarah Arnkjær.

- Man skal være villig til at arbejde med tingene og sidde i nogle udvalg, men det kræver ikke specielle forudsætninger, understreger Peter Jan Roust.

Han vurderer, at det er overvejende sandsynligt, at der også denne gang bliver holdt et egentligt menighedsrådsvalg i Aabenraa Sogn. Han er nemlig bange for, at der ikke kommer særligt mange til valgforsamlingen i Sønderjyllandshallen tirsdag aften.

- Jeg tror, at frygten for corona-smitte vil holde mange hjemme, siger han.

Annonce

Sommeraften

Næstformanden i menighedsrådet, Inga Hedegaard, der er valgt for Nicolai-listen, er ikke så optaget af, hvilken liste folk kommer fra.

- Jeg vil gerne vælges på det, jeg rent faktisk arbejder med, siger hun.

- Det var meget opslidende med valgkampen for fire år siden, hvor det ikke var alle, der holdt sig på egen banehalvdel.

Hun frygter også, at det kan blive svært at få folk til at møde frem til valgforsamlingen tirsdag aften.

- Ifølge vejrudsigten bliver det en fin sensommeraften, så måske burde vi rykke det hele udenfor, foreslår hun med et glimt i øjet.

Inga Hedegaard håber, at folk ret hurtigt vil melde klart ud, hvis de har planer om at forlange, at der holdes et egentligt valg.

- Hvis man først melder sig to minutter før fristen udløber, kan det være svært for de øvrige kandidater at forberede sig på et valg, pointerer hun.

Ved det seneste valg fik den grundtvigske liste valgt ni personer til menighedsrådet, Nicolai-listen fik tre, Gospel-listen to og den tyske menighed en enkelt.


Det har vist sig rigtigt svært at overtale nogen til at stille op.

Peter Jan Roust, medlem af menighedsrådet valgt på den grundtvigske liste.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce