Annonce
Esbjerg

Gruppe skal sørge for nok arbejdskraft til vind-jobfest

Susanne Nordenbæk, direktør, Business Esbjerg. Foto: Christer Holte
Med udsigt til jobfest indenfor havvindmølle-aktiviteter i de kommende år skal der i Esbjerg nedsættes en tværgående arbejdsgruppe, som skal se på, hvordan man imødekommer de fremtidige forventninger til uddannelse og arbejdskraft til offshore vindindustrien.
Annonce

Der er udsigt til en regulær jobfest, hvis klimaaftalens mål om at etablere 5 GW havvind i tilknytning til to energiøer og 1 GW ved Hesselø ifølge en ny rapport vil sikre rundt regnet 87.000 årsværk frem mod 2030.

Esbjerg og byens store havn ventes at få en hovedrolle, og derfor er man i det vestjyske allerede gået i tænkeboks i forhold til en meget stor opgave med at sikre den nødvendige arbejdskraft.

- Med så mange flere arbejdspladser på vej til vores område er det afgørende at sikre, at den nødvendige arbejdskraft er til stede. Vi har mange uddannelsesinstitutioner, som udbyder relevante uddannelser, og det er vigtigt, at vi er agile i forhold til både uddannelsesbehov og uddannelseskompetencer, som industrien efterspørger, siger Susanne Nordenbæk, der er direktør i erhvervsorganisationen Business Esbjerg.

- På baggrund af rapportens data vil vi derfor nedsætte en arbejdsgruppe på tværs af Business Esbjerg, Business Region Esbjerg, Education Esbjerg og Esbjerg Kommune for at se, hvordan vi kan imødekomme de fremtidige forventninger til uddannelse og arbejdskraft til offshore vindindustrien. I Business Esbjerg arbejder vi med at matche virksomhedernes efterspørgsel med lokal arbejdskraft, og rapportens konklusioner viser, at der bliver behov for at øge udbuddet af uddannelser og efteruddannelser i Esbjerg i fremtiden, lyder det fra direktøren.


Nu skal vi i samlet flok bare steppe endnu mere op og i godt samspil mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og andre aktører klarlægge, hvilke uddannelser der er behov for, så vi er fremtidssikret på den front.

Susanne Nordenbæk, direktør, Business Esbjerg


Hun ønsker at gøre Esbjerg til et såkaldt kompetence- og uddannelsescenter indenfor havvindmøller i Danmark.

- Det store arbejdskraftbehov kræver, at vi uddanner mange flere fremadrettet. Derfor er det i vores optik helt naturligt, at Esbjerg som Danmarks Energimetropol går foran, og man udnytter og udbygger vores styrkeposition, hvorfor mange flere aktiviteter og uddannelser skal lægges her, så Esbjerg prioriteres som det førende kompetence- og uddannelsescenter indenfor havvindmøller i Danmark, siger Susanne Nordenbæk.

Annonce

Hvilke uddannelser?

Hun nævner i den forbindelse også uddannelsestiltaget Education Esbjerg, hvor det offentlige sammen med stærke lokale kræfter i det private erhvervsliv forsøger at skaffe flere uddannelser til byen.

- Vi arbejder i forvejen målrettet og strategisk for at skabe balance mellem det behov for arbejdskraft, virksomhederne har, og den arbejdskraft, uddannelsesinstitutionerne udklækker. Education Esbjerg blev blandt andet netop sat i søen for at understøtte, at vi har de rette uddannelser, der supporterer industrien. Nu skal vi i samlet flok bare steppe endnu mere op og i godt samspil mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og andre aktører klarlægge, hvilke uddannelser der er behov for, så vi er fremtidssikret på den front.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Aktivister lænkede sig fast til maskiner ved Baltic Pipe-byggeplads: Politiet sigter dem for ulovlig indtrængen

Annonce