Annonce
Varde

Gruppeformand for Lokallisten om lukning af kulturhus: - Hvis beslutningen er truffet, så sig det

Sådan kan en skolen komme til at se ud, hvis kulturhuset flyttes ind i bygningerne. Illustration: Arkiv
Udvalgsformand Peder Foldager (V) har indtil nu afvist, at der er truffet beslutning om, at kulturhuset i Nørre Nebel skal lukke, og i øjeblikket er der en proces i gang i Nørre Nebel, der skal afklare netop dette. Men samtidig har udvalget nu frigivet penge til at ombygge skolen, så det også rummer kulturhus. Henrik Vej Kastrupsen (L) er kritisk over for en "kluntet kommunikation".

Nørre Nebel: Der har været forvirring længe om, hvorvidt det egentlig er besluttet, om kulturhuset i Nørre Nebel skal nedrives, og at alt i huset skal flyttes over på skolen. På et borgermøde i april kom dette svar for udvalgsformand Peder Foldager (V):

- Det er ikke besluttet. Det er lidt tåget. Intentionen er at flytte herover.

Kastrupsens spørgsmål

Henrik Vej Kastrupsen har også stillet disse spørgsmål til de ansvarlige udvalgsformænd:

  • Hvordan har man i praksis tænkt sig at sikre borgernes og brugernes opbakning?
  • Hvorfor har man ikke behandlet en mulig lukning af kulturhuset på et byrådsmøde?
  • Hvis borgerne bakker op om ideen, hvordan sikrer man sig så, at foreningerne får plads nok på skolen? Baggrunden for dette spørgsmål er, at i den første skitse er der tilsyneladende kun halvt så meget plads til kulturhusaktiviteter som i det nuværende kulturhus.

Frigiver penge til byggeri

Og det bliver bestemt ikke mindre tåget nu. Udvalget for børn og læring indstiller til næste byrådsmøde, at pengene til ombygning af skolen i Nørre Nebel skal frigives. Nogle af pengene skal bruges på eksempelvis tagrenovering, men cirka halvdelen af pengene er til at ombygge skolen, så det også indeholder et kombineret skole- og folkebibliotek samt alle de faciliteter, der er i Kulturhuset nu. Det står, at "ombygningen vil være afhængig af processen om flytning af aktiviteterne fra Kulturhuset til skolen", men der står ikke, om man kan forestille sig, at aktiviteterne slet ikke bliver flyttet til skolen, og hvad der i så fald skal ske med de penge, der nu bliver frigivet.

Annonce

Bliver der lyttet?

Henrik Vej Kastrupsen (L) har været en af de store kritikere af den måde, som processen i Nørre Nebel er foregået på. Han er også i tvivl om, hvad udvalgets indstilling egentlig betyder. Det er for ham endnu et eksempel på, at kommunens kommunikation i sagen har været kluntet.

Han har skrevet en mail til to udvalgsformænd, Peder Foldager (V) og Mads Sørensen (V) med flere spørgsmål. Et af dem handler netop om, hvorvidt der med en beslutning om at frigive penge til byggeriet også bliver besluttet, at overflytningen skal ske.

Det er relevant, fordi der er en proces i gang, hvor borgere og brugere i Nørre Nebel skal inddrages i beslutningen. Det er også relevant, fordi det siden 2016 har heddet sig, at overflytningen kun skulle ske, hvis der er lokal opbakning.

- Jeg er meget nervøs for, at man igen får lavet et projekt, hvor man et eller andet sted spørger borgerne, men lytter man i virkeligheden til, hvad de siger?, siger Henrik Vej Kastrupsen, der har en klar opfordring:

- Hvis beslutningen er truffet, så sig det

Annonce

Er ikke modstandere

Niels Christiansen (K) er en anden af de politikere, der har udtalt kritik af processen i Nørre Nebel. Både han og Henrik Vej Kastrupsen siger tydeligt, at de ikke er modstandere af at flytte kulturhusets aktiviteter over på skolen. Begge mener, at den mest lykkelige afslutning på sagen vil være, at kommunen vil ombygge skolen på en måde, at kulturhusets brugere er tilfredse og gerne vil flytte derover.

Begge er blot også meget optaget af, at der skal være den lokale opbakning, og ingen af dem mener, at det er klart endnu. Som Henrik Vej Kastrupsen siger, så er det hans opfattelse, at mange med tilknytning til skolen støtter ideen, mens mange af Kulturhusets nuværende brugere er modstandere.

Det lykkedes hverken fredag eller lørdag at komme i kontakt med Peder Foldager (V), formand for børn og læring, for at få en kommentar.

Annonce
Varde For abonnenter

Afsporet byggeprojekt på remisen kæmper med at komme på banen igen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Kolding For abonnenter

Kolding-tvillinger på 19 år er store på TikTok og bliver allerede sponseret: Sådan tackler de over 30.000 følgere

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Navne For abonnenter

Træls med ekstra træls på: Christian er rejseleder og foredragsholder, men corona har sat en stopper for begge dele

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Aabenraa

SønderjyskE vandt stort: Træneren er stærkt utilfreds

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Annonce