Annonce
Trekantområdet

Gruppeformand står atter øverst på SF's liste: Hun sætter den omstridte ældrepleje på valgprogrammet

Lone Myrhøj, her fanget under kommunalvalgkampen i efteråret 2013, er genvalgt som SF's spydspids. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Et år før kommunalvalget har de lokale SF'ere for tredje gang peget på Lone Myrhøj som partiets spidskandidat.
Annonce

Vejle: Vælgere, der agter at sætte kryds ved SF til næste års kommunalvalg, vil endnu engang se navnet Lone Myrhøj øverst på partiets liste.

De lokale partimedlemmer har netop udpeget SFs nuværende gruppeformand i Vejle Byråd som  spidskandidat. Det er tredje gang i træk, Lone Myrhøj topper opstillingslisten, og fjerde gang hun stiller op til byrådet.

Første gang var i 2009, hvor hun var listens nummer to efter den daværende frontfigur, Peter Borup Sørensen. Dengang satte 853 vælgere kryds ved hendes navn. I 2013 var hun spidskandidat, og det indbragte 1102 stemmer.


Lige nu kan vi se, hvordan personale og pårørende i hjemmeplejen råber op og siger stop, fordi det ikke er godt nok.

Lone Myrhøj, SF


Ved valget for tre år siden blev det til 1545 stemmer. Alt i alt fik SF 4358 stemmer - det rakte til tre mandater i byrådet: Et antal partiet ifølge formand Britta Bitsch satser på mindst at forsvare, når vælgerne igen skal til stemmeurnerne 16. november næste år.

Annonce

Oprør i hjemmeplejen

Velfærd kommer til at stå øverst på partiets valgprogram - ikke mindst i lyset af de seneste ugers artikler om problemer på ældreområdet. Ved opstillingsmødet havde Lone Myrhøj følgende programerklæring:

- Overordnet skal vi have løftet hele velfærdsområdet. Det er en kæmpe opgave. Lige nu kan vi se, hvordan personale og pårørende i hjemmeplejen råber op og siger stop, fordi det ikke er godt nok.

I sin tale argumenterede Lone Myrhøj for et stop for topstyring, tidstyranni og stordriftsfordele. Der skal fokus på mennesker og deres behov og ønsker, var hendes budskab.

De øvrige kandidater, der skal slås for SF's synspunkter, bliver fundet ved et medlemsmøde i februar. På forhånd har de to nuværende byrådsmedlemmer, Morten Kristensen og Allan Pedersen meddelt, at de er klar til at genopstille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce