Annonce
Sport

Guardiola: City kan ikke konkurrere med europæiske tophold

Phil Noble/Reuters
I øjeblikket er Manchester City ikke på sit vante høje niveau, mener manager Pep Guardiola.

Manchester City må acceptere, at holdet ikke er i stand til at konkurrere med europæiske tophold i øjeblikket.

Det siger City-manager Pep Guardiola til Sky Sports, efter at holdet lørdag tabte til lokalrivalerne fra Manchester United i Premier League.

- Det er niveauet, vi er oppe imod mod Liverpool, United, Barcelona, Real Madrid, Juventus. Det er de hold, vi skal møde, og realiteten er måske, at vi ikke er i stand til at konkurrere med dem.

- Vi er nødt til at acceptere det og komme videre. Måske er vi nødt til at gennemleve det som klub for at forbedre os. Acceptere realiteten nu og forbedre os, siger manageren.

Lørdagens 1-2-nederlag er de forsvarende mestres fjerde i sæsonen og efterlader dem 14 point efter topholdet Liverpool i tabellen.

Med til historien hører, at City-forsvaret er hårdt ramt af skader, som tvang Guardiola til at sætte midtbanespiller Fernandinho ind i det centrale forsvar i den seneste kamp.

- Realiteten er, at vi er 14 point efter på grund af de fejl, vi har lavet, på grund af modstandernes kvaliteter og især på grund af ting, vi ikke kan kontrollere.

- Vi er i starten af december, og vi har andre turneringer, vi deltager i, og andre kampe til at kæmpe og forbedre os, siger Guardiola.

Onsdag venter Dinamo Zagreb i Champions League, hvor det engelske hold allerede har sikret sig avancement fra gruppespillet.

/ritzau/

Annonce
Læs artiklen på Sky Sports
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce