Annonce
Sport

Guardiola: City-spillere er motiverede trods udelukkelse

Phil Noble/Reuters
Der er ikke grund til at frygte modløse City-spillere efter udsigt til CL-udelukkelse, siger Guardiola.

Der er ingen grund til at frygte, at Manchester Citys spillere mentalt er på vej væk fra den engelske topklub, efter at den er blevet udelukket fra deltagelse i europæiske turneringer de kommende to sæsoner.

Annonce

Ifølge manager Josep Guardiola er spillerne ikke distraherede af straffen, og de gør alt for at få en succesfuld afslutning på sæsonen.

- Jeg er helt sikker på, at vores spillere er motiverede. Det har de vist i mange år.

- Ingen ved, hvad der kommer til at ske, men lige nu er jeg ikke i tvivl om, at de er dedikerede til at være her i de næste tre måneder og i alle vores kampe. Vi kan ikke ændre på, om andre folk har en anden opfattelse, siger Guardiola ifølge Reuters.

City er blevet straffet for et brud på reglerne for Financial Fair Play. Klubben har appelleret dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Manglende Champions League-deltagelse vil gøre City langt mindre attraktiv for de bedste spillere. Bliver dommen stadfæstet, skriver flere engelske aviser, at det kan være startskuddet til en spillerflugt i klubben.

Tidligere på ugen interviewede den spanske avis AS Manchester Citys Raheem Sterling, som talte varmt om Real Madrid og kaldte det en "fantastisk klub".

Det førte hurtigt til spekulationer om et muligt sommerskifte. Josep Guardiola ser ikke Sterlings udtalelser som en indikation på, at englænderen hellere vil spille for en anden klub i næste sæson.

- Spillerne er fri til at tale om deres holdninger, siger Guardiola.

Den spanske manager har selv sagt, at han minimum bliver i klubben frem til kontraktudløb i sommeren 2021, medmindre han bliver fyret.

Lørdag aften skal Manchester City møde Leicester på udebane i et topbrag mellem nummer to og tre i Premier League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce