Annonce
Sport

Guardiola nyder at være udfordret i svær periode

Antonio Bronic/Reuters
Manchester City er 17 point efter Liverpool, men Josep Guardiola har ingen planer om at forlade klubben.

Efter at have fejret det engelske mesterskab to år i træk halter Manchester City i indeværende sæson gevaldigt efter i toppen af Premier League.

De 32 point, som Josep Guardiolas mandskab har skrabet sammen, rækker blot til en tredjeplads.

Det er syv point efter Leicester på andenpladsen og hele 17 efter Liverpool, før City søndag gæster Arsenal.

Men den halvsløje periode får ikke Citys spanske manager til at stikke halen mellem benene.

- Jeg vil blive. Jeg har ingen grund til at flytte, siger Josep Guardiola ifølge AFP.

Spanieren kom til Manchester City i sommeren 2016 og har ført klubben til to engelske mesterskaber.

- Jeg er yderst tilfreds med mit arbejde i klubben og spillerne. Hvis folk tror, at jeg vil sige op på grund af resultaterne, kender de mig ikke.

I sidste sæson vandt City 32 af 38 kampe og smed dermed kun point i seks kampe. Med fire nederlag og to uafgjorte i indeværende sæson er City allerede oppe på samme antal.

- Jeg elsker denne udfordring. Jeg elsker at være i denne position. Hvis klubben ønsker mig i næste sæson, vil jeg 100 procent sikkert være her.

- Jeg vil bo i byen, fordi jeg har nogle fantastiske bekendtskaber her, og jeg vil arbejde med holdet og være en del af det, siger spanieren.

Kampen mellem Arsenal og Manchester City spilles søndag klokken 17.30 på Emirates Stadium i London.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];