Annonce
Sport

Guardiola om VAR-dom i uafgjort: Det er hårdt

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Manchester City fik et sejrsmål annulleret i tillægstiden i uafgjort mod Tottenham i Premier League lørdag.

Manchester City-Manager måtte lørdag atter bøje sig for videodommersystemet (VAR) som afgørende i en hjemmekamp mod Tottenham.

I sidste sæson fik City annulleret en scoring sent, da Tottenham i stedet avancerede i Champions League, og lørdag var VAR på spil igen til sidst.

Her blev en scoring af Gabriel Jesus annulleret af VAR for hånd på bolden, og dermed endte kampen 2-2.

- Deja-vu. Det var det samme. Vi scorede til sidst, og VAR annullerede målet. Hvad skal jeg sige? Det er anden gang, at det sker. Det er hårdt, siger Josep Guardiola efter kampen ifølge AFP

Manchester City var dominerende gennem hele kampen og kom foran to gange, inden Tottenham udlignede til 1-1 og 2-2.

Dermed satte City to point til og er dermed to point efter Liverpool, som har maksimumpoint efter to kampe i denne sæson.

Hos Tottenham var manager Mauricio Pochettino anderledes begejstret, efter hvad der lignede et vundet point til gæsterne.

- Jeg elsker VAR. Jeg var ikke vild med det i første omgang, men nogle gange får man en fordel, ligesom vi gjorde i Champions League.

- Vi kan ikke stoppe den teknologiske udvikling. Det svært, fordi vi elsker fodbold som for 30 år siden, da det kun var dommerens beslutning. Der skete urimelige ting, men i løbet af en sæson udlignede det sig.

- Vi lever i en anden tid. Der er teknologi i fodbold, og det må vi acceptere. I dag kom det os til gode. Det vil også gå imod os, og så må vi acceptere det med ro og et smil, siger Pochettino ifølge Sky Sports.

VAR viste, at bolden ramte Aymeric Laporte på hånden.

Hvor man tidligere kunne diskutere en hånd eller arms placering, så trådte der nye fodboldregler i kraft fra denne sæson.

The International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldloven, vedtog i marts flere regelændringer, som er trådt i kraft.

Det er blandt andet regler omkring afviklingen af straffespark og frispark, og når en spiller rammer bolden med hånden.

Tidligere skulle det være forsætligt, når en spiller ramte bolden med hånden, for at der skulle dømmes. Den regel er forsvundet, og rammer en spiller bolden uforsætligt nu, så skal der dømmes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce