Annonce
Tønder

Guder og teaterfolk i humoristisk forvikling

Det er en klassisker, nemlig "Mød mig på Cassiopeia", der nu kan opleves i Folketeatrets opsætning. PR-foto

Tønder: Det bliver et godt gammelt gensyn med historien om gudernes indblanding i en kærlighedshistorie på jorden, som publikum kan opleve i Schweizerhalle onsdag 20. marts.

Det er nemlig forestillingen "Mød mig på Cassiopeia", der nu kan opleves på de skrå brædder med blandt andre Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Lone Hertz, Asger Reher og Troels Malling på rollelisten.

"Mød mig på Cassiopeia" er Folketeatrets opsætning af den kendte musicalfilm fra 1951 med melodier af Kai Normann Andersen, og publikum kan se frem til at møde komponisten Berger, som kæmper med at få sin operette færdig til tiden. Berger har både teatrets direktør og sin ekskone på nakken, og han er derfor på grænsen til at give op.

Pludselig kommer musikkens muse ham til undsætning. Hun skaber både swing i noder og kærlighed på teatret. Musen forelsker sig nemlig i den charmerende løjtnant Harry, hvilket giver anledning til nye problemer. Undervejs må selveste Zeus derfor blande sig i livet på jorden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce