Annonce
Sport

Gudmundsson nedlagde Danmark: Nu skal vi ned på jorden

Tt News Agency/Reuters
Island åbnede EM med en overraskende sejr over Danmark, men Gudmundur Gudmundsson lader sig ikke rive med.

Islands landstræner Gudmundur Gudmundsson fik has på sit tidligere hold, da islændingene åbnede EM med en overraskende sejr på 31-30 mod Danmarks verdensmestre.

Gudmundsson førte for fire år siden Danmark frem til OL-guld i Rio og forlod jobbet efter et større drama.

- For mig havde det her intet med revanche at gøre.

- Jeg er her med Island for at få resultater og komme videre ved EM. Vi kæmper for at komme videre til mellemrunden, og Danmark var bare en modstander.

- Nu skal vi ned på jorden igen, for vi er i en meget svær pulje, siger Gudmundur Gudmundsson.

På mandag skal Island op mod Rusland, inden Ungarn venter i den sidste gruppekamp. Blot to hold går videre til mellemrunden, så den uventede sejr over Danmark luner gevaldigt hos øboerne.

Den 59-årige træner forsøgte at udnytte sit indgående kendskab til lørdagens modstander, som han op til kampen kaldte verdens bedste.

- Det er ikke nemt at slå sådan et fantastisk hold som Danmark.

- Jeg trænede dem frem til 2017, og jeg kan se, at Danmark spiller med samme forsvar, som man gjorde under mig. De vandt VM med det forsvar, og jeg kender mange af spillerne, siger Gudmundsson.

Han afviser, at sejren føles ekstra sød, fordi han fik en lidt broget afsked med jobbet som dansk landstræner.

- Det må man komme ud af. Jeg er taknemmelig for de tre år som dansk landstræner. Jeg vandt OL-guld med Danmark, og det er det, jeg tænker tilbage på nu.

- Jeg har et andet hold nu. Jeg vil ikke blive ved med at tale om det. Jeg er meget glad - også for at arbejde med det islandske hold i dag. Sådan tænker jeg, siger Gudmundsson.

Danmarks Henrik Møllgaard tror heller ikke, at Islands landstræner har frydet sig ekstra over at slå netop Danmark.

- Måske har han hygget sig lidt med det. Han er en god fyr og en dygtig træner.

- Island har et fedt landshold og sjove spillere, så det er ikke så overraskende, at de nogle gange slår nogle dygtige hold. Det skulle bare ikke have været os.

- Det betyder ikke noget for mig, at det var Gudmundur, vi tabte til. Jeg tror også, at han er ret ligeglad, siger Møllgaard.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce