Annonce
Vejen

Gudstjeneste i Rødding Frimenighedskirke med fernisering

Efter gudstjenesten i Rødding Frimenighedskirke blev kirkegængerne inviteret til en forsinket fernisering med træskulpturer, som udstilles rundt om og inde i kirkens våbenhus frem til 1. oktober. Foto: Søren Dippel
Frem til 1. oktober, når Rødding Frimenighedskirke er vært for årsmødet i Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder, viser kirken en udendørs udstilling med skulpturer af den tidligere valgmenighedspræst Michael Nielsen.
Annonce

Rødding: Alt for længe har coronakrisen forhindret Rødding Frimenighedskirke at holde en planlagt fernisering med skulpturer og træarbejder omkring kirken. Men søndag blev det så - først med en gudstjeneste med kunstneren selv, Michael Nielsen, der også er er teolog, sangskriver og salmedigter.


Det er spændende at kunne få lov at udstille mine skulpturer op imod en kirke - det er ærefuldt.

Michael Nielsen, teolog og skulptør


I sin prædiken fastslog Michael Nielsen, at vi skal leve livet uden frygt og forestod selv altergangen. Bagefter forklarede han om sine skulpturer, der er opstillet rundt om kirken, inde i kirkens våbenhus og på gårdspladsen ved præstegården.

Tidligere valgmenighedspræst i Ryslinge, Michael Nielsen, forestod søndagens gudstjeneste i Rødding Frimenighedskirke. Bagefter forklarede han, hvordan han som kunstner laver sine skulpturer af egetræ. Foto: Søren Dippel

- Det er spændende at kunne få lov at udstille mine skulpturer op imod en kirke - det er ærefuldt, fastslog Michael Nielsen, der sluttede sit embede i april.

- Jeg har tegnet og malet i mange år, men så besluttede jeg mig for at give mig selv et benspænd og at begynde ved nul. Jeg bor i Ryslinge, hvor der er to savværker, som har noget glimrende træ. Marmor og granit er alt for kostbart, og jeg besluttede samtidig, at hvis det ikke blev til noget, så kunne det bare blive til småt brandbart. Træ er spændende at arbejde med. Det er et levende og et uforudseeligt naturmateriale. Men med de norske stavkirker er det da gået meget godt i mange år, siger Michael Nielsen, der med sine værker af træ tilstræber en nordisk atmosfære.

I kirkens våbenhus har Michael Nielsen blandt andet udstillet et keltisk kors med et lille hul i. Foto: Søren Dippel

I kirkens våbenhus har Michael Nielsen blandt andet udstillet et keltisk kors med et lille hul i.

- Kelterne syntes, at det kristne kors havde et alt for brutalt udseende. Derfor mildnede de det, rundede kanterne og gav det et lille hul, som lyset kunne skinne igennem.

Annonce

En nordisk tone

Med skulpturerne har frimenigheden i Rødding skabt en udstilling udendørs med nogle Michael Nielsens værker i en tid, hvor det ikke har været muligt at samles inden døre.

Skulptur af Michael Nielsen. Foto: Søren Dippel

Michael Nielsen er også teolog, sangskriver og salmedigter. Han er født i Årre ved Varde i 1954, og er teolog fra Aarhus i 1985.

Skulptur af Michael Nielsen. Foto: Søren Dippel

Han har været sognepræst i Balle, fra 1990 til 2000 var han præst i Vrå Valgmenighed og samtidig lærer på Vrå Højskole. Indtil april 2015 var han valgmenighedspræst i Ryslinge, hvor han bor.

Skulptur af Michael Nielsen. Foto: Søren Dippel

De seneste tre-fire år har han arbejdet med skulpturer i egetræ, ligesom han har kombineret egetræ og granit. Med sine værker tilstræber Michael Nielsen enkle former med en vis symbolværdi og gerne med en nordisk tone.

Rundt om Rødding Frimenighedskirke

Udstillingen med Michael Nielsens værker er af kunstneren selv blevet navngivet: "Rundt om Rødding Frimenighedskirke".

Skulpturer er således blevet opstillet udendørs hele vejen rundt langs kirkens sokkel. Et par af skulpturerne kan også ses i kirkens våbenhus samt på gårdspladsen ved præstegården.

Værkerne udstilles frem til 1. oktober, når Rødding Frimenighedskirke er vært for årsmødet i Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder.

De udstillede skulpturer sælges for mellem 2000 og 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce