Annonce
Rejser

Guide til friluftesteater: Drama under åben himmel

Plakaten til "Hobbitten" i Dyrehaven. PR-foto
Hver sommer rykker dramaet ud på græs og ind på amfiscener, når sæsonen for landets friluftsteatre nærmer sig.
Annonce
Annonce

"Hobbitten" i Ulvedalene

Elvere, orker, hobbitter og en drage indtager denne sommer Ulvedalene i Dyrehaven, når Det Kongelige Teater opfører friluftsteaterforestillingen ”Hobbitten”. Forestillingen er i forvejen foreviget på film og er baseret på J.R.R. Tolkiens roman 1937 af samme navn. Også i Dyrehaven kommer eventyret til at handle om hobbitten Bilbo Sækker, der bliver taget med på en uventet rejse gennem Midgård for at hjælpe kriger og dværg Thorin Egeskjold med at genvinde en skat under Det ensomme bjerg, hvor dragen Smaug vogter. Med i forestillingen i Dyrehaven medvirker ikke kun professionelle skuespillere. Der deltager også 80 frivillige statister og 10 heste. Hver aften er der plads til 3600 tilskuere. ”Hobbitten” bliver opført i perioden 1. maj til 27. juni. Billetprisen ligger mellem 75 - 590 kroner. Ulvedalene ligger i Dyrehaven nord for København.

Varde Sommerspil er landets største og trækker normalt 30.000 tilskuere. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

”Fyrtøjet – En gnist i Andersens liv” – Varde Sommerspil

I år kan den vestjyske amatørscene 7-kanten fejre 50-års jubilæum, og det bliver fejret med en urpremiere. Det vil sige et teaterstykke, der aldrig er set før, musik, der ikke er hørt endnu og en scenografi, som ikke er oplevet før. Traditionen tro bliver Varde Sommerspil opført af 7-kantens frivillige, og i år indtager skuespilleren Martin Brygmann scenen i Arnbjerg. Han spiller rollen som H.C. Andersen i årets sommerspil ”Fyrtøjet – En gnist i Andersens liv”, der handler om de tanker, som eventyrforfatteren gjorde sig, mens han skrev eventyret – og om hans liv undervejs. Musiker og producer Ole Kibsgaard (kendt fra børneprogrammet ”Kaj og Andrea” og som medlem af Shu-Bi-Dua, red.) leder sommerspillets orkester. Forestillingen spiller fra 25. juni til 10. juli. Billetprisen ligger mellem 180 – 280 kroner. Adressen er Friluftsscenen Arnbjerg, Arnbjerg Alle, 6800 Varde.

Annonce

”Cyrano – en musical af Sebastian” – Nyborg Voldspil

Til sommer opfører Nyborg Voldspil den romantiske komedie ”Cyrano – en musical af Sebastian” på den store udendørs scene på Kronprinsens Bastion. Historien handler om Cyrano, der er en digter og musketer med en stor næse. Han er dybt forelsket i kvinden Roxanne, men hans mod svigter ham. I stedet forelsker hun sig i en ung og smuk mand, Christian, der dog ikke er særlig god med ord. Dem hjælper Cyrano ham med, mens han må se til fra skyggen, at hans ord gør deres kærlighed mulig. Det er musiker og sangskriver Sebastian, der har skrevet sangene til musicalen, der spiller fra 17. juli til 8. august. Billetpriserne er 125 – 295 kroner. Adressen er Nyborg Voldspil, Møllebakken, 5800 Nyborg.

Nyborg Voldspil opfører denne sommer "Cyrano – en musical af Sebastian”. Her ses skuespiller Emma Sofie Eckhoff, der spiller Roxane, og Tonni Stemann Larsen, der spiller Cyrano. PR-foto: Jens Christensen
Annonce

”Tommelise” – H.C. Andersen Festspillene

Den 15. juli har dette års odenseanske festspil ”Tommelise” premiere i Den Fynske Landsby. Eventyret, der er skrevet af eventyrforfatteren H.C. Andersen, blev første gang udgivet 1835. I sommeren 2020 opfører H.C. Andersen Festspillene eventyret som en musical med helt ny musik. Det hele begynder med, at Tommelise kommer til verden i en tulipan. Alt tegner godt for den lillebitte pige, indtil en skrubtudse stjæler hende for at gøre hende til sin svigerdatter. Det bliver starten på Tommelises kamp for at klare sig i en stor verden. Billetpris for en voksen er 130 kroner. Billetten giver adgang til frilandsmuseet Den Fynske Landsby fra klokken 14. Adressen er Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

En scene fra sidste gang H.C.A. Festspillene havde "Tommelise" som forestilling. Eventyret er på plakaten igen i år. PR-foto
Annonce

”Mød mig på Cassiopeia” – Hjørring Sommerspil

Denne sommer opfører Hjørring Sommerspil operette-komedien ”Mød mig på Cassiopeia”. Historien finder sted i København i 1950’erne, hvor komponisten John Berger har ægteskabsproblemer. Hans kone Irene, der er sangerinde, og som spiller hovedrollen i den operette, John Berger skriver på, har fået et godt øje til en løjtnant i flyvevåbnet. Alt går John Berger imod, da han opsøger Polyhymnia, der er muse for musik. Hun hjælper den fortvivlede komponist, men må samtidig indse, at det ikke er uden problemer at være både muse og jordisk. Forestillingen spiller hver dag i perioden 25. juni til 4. juli i Sct. Knuds Kilde. Billetpris for en voksen er 175 kroner. Adressen er Sct. Knuds Kilde, Hjørring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce